Υλικά
Για το Brownie
170 γραμμ. βούτυρο
155 γραμμ. ζάχαρη
3 αυγά
70 γραμμ. αλεύρι για όλες της χρήσεις
40 γραμμ. Κακάο
1/4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
165 γραμμ. πλάκα Κουβερτούρα 65% κακάο
1 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για τη μους
200 γραμμ. πλάκα κουβερτούρα γάλακτος
100 γραμμ. κρέμα γάλακτος (για την γκανάζ)
350 γραμμ. κρέμα γάλακτος (για την σαντιγί)
2 αυγά (κρόκους & ασπράδια ξεχωριστά)
80 γραμμ. ζάχαρη άχνη
5 φύλλα ζελατίνης
1 κουταλάκια του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Για το γαρνίρισμα
150 γραμμ. καραμελωμένα φουντούκια ελαφρώς θρυμματισμένα
8 φράουλες και 6 σμέουρα
5 μεγάλα φύλλα δυόσμου
Τριμμένο μπισκότο
Διαδικασία
Για το Brownie: Σε μια φόρμα 28 cm με αποσπώμενο πάτο και με καστάνια, βάζετε μια λαδόκολλα στρογγυλή στον πάτο και άλλη μια λωρίδα λαδόκολλας περιμετρικά έτσι ώστε να καλύψει το στεφάνι της φόρμας από μέσα.(Κόβετε ένα κυκλικό κομμάτι που να εφαρμόζει στον πάτο της φόρμας με το να διπλώσετε 4 φορές την λαδόκολλα, σχηματίζοντας ένα τρίγωνο και μετρώντας την κορυφή του μέχρι το χείλος του στεφανιού, στη συνέχεια το κόβετε και όταν το ανοίξετε έχετε μια λαδόκολλα σε στρογγυλό σχήμα). Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε την ζάχαρη και το βούτυρο (σε θερμοκρασία περιβάλλοντος) με το εκχύλισμα βανίλιας και τα χτυπάτε μέχρι να αφρατέψουν και να πάρουν ένα λευκό χρώμα. Μετά βάζετε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια μέσα σε ένα κόσκινο βάζετε το αλεύρι, το κακάο και το αλάτι και τα κοσκινίζετε μέσα στο μείγμα του βουτύρου.
Ανακατεύετε ελαφρώς και προσθέτετε τα 165 γραμμ. λιωμένης κουβερτούρας. Δεν το ανακατεύετε πολύ γιατί θα έχετε στο τέλος ένα σφιχτό Brownie. Βάζετε το μείγμα με την σοκολάτα μέσα στην φόρμα και απλώνετε ομοιόμορφα. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 C για 25 λεπτά. Όταν κρυώσει, με ένα οδοντωτό μαχαίρι κάνετε επίπεδη την πάνω μεριά του αφαιρώντας τυχόν εξογκώματα. Το βάζετε πάλι μέσα στην φόρμα και μετά στο ψυγείο, μέχρι να κάνετε την μους.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Για τη μους σοκολάτας του brownie: Βάζετε τη ζελατίνη σε κρύο νερό. Σε ένα κατσαρόλι βράζετε την κρεμά (100 γραμμ.) χωρίς να χοχλάσει, και ενσωματώνετε την ζελατίνη (στραγγισμένη) και το εκχύλισμα βανίλιας. Σε ένα μπολ έχετε ψιλοκόψει την κουβερτούρα γάλατος και ρίχνετε σε αυτήν το ζεστό μείγμα της κρέμας. Περιμένετε για 2 λεπτά και ανακατεύετε. Όταν κρυώσει ρίχνετε τους κρόκους των αυγών και ανακατεύετε. Χτυπάτε τα ασπράδια με την ζάχαρη σε μια σκληρή μαρέγκα. Ενσωματώνετε την μαρέγκα με την γκανάζ σοκολάτας, αναδεύοντας με μια σπάτουλα σιλικόνης. Τέλος, χτυπάτε την κρέμα σε σαντιγί και την ενσωματώνετε και αυτήν στο προηγούμενο μείγμα. Η μους μας είναι έτοιμη.
Για τη σύνθεση του brownie: Στην φόρμα βάζετε μια μεμβράνη περιμετρικά και αδειάζετε τη μους πάνω από το brownie και την βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες. Βγάζετε το brownie από την φόρμα, αφαιρούμε την περιμετρική μεμβράνη και με μια σπάτουλα ισιώνετε την μους. Γαρνίρετε με τα καραμελωμένα φουντούκια, τα κόκκινα φρούτα, τα φύλλα δυόσμου και το τριμμένο μπισκότο. Αν θέλετε πριν βάλετε τις γαρνιτούρες μπορούμε να περάσετε τη μους από πάνω με κοσκινισμένο κακάο.
Κιβωτός του Κόσμου: Οι δωρεές εκατομμυρίων σε μία πενταετία και οι δύο ιδιοκτήτριες
Ρόδος: Η οικιακή βοηθός ομολογεί τρεις φόνους και δηλώνει σχιζοφρενής
Προσφυγικά: Τα «μπαλώματα» στο αυτοκίνητο πρόδωσαν τον εμπρηστή της «Real»