Υλικά
Για τα μήλα
- 2 κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μικρά κυβάκια
- 30 ml σιρόπι σφενδάμου
- 1 πρέζα κανέλα
Για τα brownies
- 2 αυγά μεσαία
- 250 γραμμ. καστανή ζάχαρη
- 230 γραμμ. βούτυρο
- 300 γραμμ. αλεύρι γ.ο.χ.
- 1 ½ κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλάκι του γλυκούεκχύλισμα βανίλιας
- ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
- 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
Για το γλάσο (icing)
- 180 γραμμ. ζάχαρη άχνη
- 50-80 ml γάλα
- ½ κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C, στον αέρα.
Για τα μήλα: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τα μήλα, το σιρόπι σφενδάμου και τη κανέλα. Ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε στην άκρη.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε χαμηλή φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και το αφήνουμε να ζεσταθεί, μέχρι να πάρει ένα ελαφρά σκούρο χρώμα. ‘Επειτα το σουρώνουμε μέσα σε ένα μπολάκι και το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
Για τα brownies: Στον κάδο του μίξερ, προσθέτουμε τα αυγά, τη καστανή ζάχαρη και χτυπάμε με το σύρμα, σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αρφανέψουν τα αυγά. Προσθέτουμε το βούτυρο και χτυπάμε εκ νέου, μέχρι να απορροφηθεί.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, τη κανέλα, το εκχύλισμα βανίλιας, το αλάτι, το μοσχοκάρυδο και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ, προσθέτουμε το μείγμα με τα μήλα και ανακατεύουμε καλά με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής. Απλώνουμε το μείγμα ομοιόμορφα σε μια ορθογώνια φόρμα, διαστάσεων 33×22 εκ., που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Αφαιρούμε από το φούρνο, αφήνουμε λίγο να κρυώσει, ξεφορμάρουμε και κόβουμε σε κομμάτια.
Για το γλάσο: Σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη άχνη, το γάλα και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να δημιουργήσουμε ένα λείο μείγμα. Σερβίρουμε τα brownies με το γλάσο.
Ειδήσεις σήμερα
Κατερίνα Παπουτσάκη: “Όχι μωρέ…” – Οι πρώτες δηλώσεις στις κάμερες για τον χωρισμό της με τον Πιλαφά