Υλικά – Μπουρεκάκια με τυρί
1 πακέτο φύλλο χωριάτικο ή κρούστας (αν τα τηγανίσουμε)
150 ml ελαιόλαδο για το άλειμμα των φύλλων
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
1 κρόκο αυγού
Για την γέμιση
300 γραμμ. φέτα τριμμένη
300 γραμμ. ανθότυρο
150 γραμμ. γαλοτύρι ή τσαλαφούτι
2 αυγά χτυπημένα
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο δυόσμο ψιλοκομμένo
Πιπέρι
Διαδικασία
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς. Σε ένα μπολ βάζουμε τα υλικά της γέμισης εκτός από τον δυόσμο και ανακατεύουμε. Τέλος προσθέτουμε τον δυόσμο και το πιπέρι.
Κόβουμε το φύλλο λωρίδες, 12 εκατοστά περίπου στα 3. Λαδώνουμε τις λωρίδες από το φύλλο με ένα πινέλο και βάζουμε δυο μαζί η μια πάνω στην άλλη. Αν θέλουμε μπορούμε να το κάνουμε και με ένα φύλλο.
Τοποθετούμε από 2 κουταλιές γέμιση, γυρίζουμε τις άκρες προς τα μέσα και μετά ρολάρουμε το φύλλο και σχηματίζουμε ένα μπουρέκι. Τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τα αλείφουμε με το μείγμα του αβγού με το γιαούρτι.
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Τα πασπαλίζουμε με το Μαυροκούκι και τα ψήνουμε στον φούρνο μέχρι να πάρουν ένα χρυσαφί χρώμα. Σερβίρουμε τα μπουρέκια είτε σε μια πιατέλα κάνοντας μια πυραμίδα η σε ένα ποτήρι όρθια. Μπορούμε να τα συνοδέψουμε με ένα ντιπ-σάλτσα από πιπεριάς Φλωρίνης
Ειδήσεις σήμερα
Νίκαια: Προφυλακιστέος ο γυναικοκτόνος – Οδηγείται στον Κορυδαλλό
Ρούλα Πισπιρίγκου: Αίτηση για αποφυλάκιση κατέθεσε ο Κούγιας για τους θανάτους Μαλένας και Ίριδας