Υλικά
250 γραμμ. βούτυρο γάλακτος
125 γραμμ. ζάχαρη
300 γραμμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα αλάτι
50 γραμμ. κακάο
100 γραμμ. λιωμένη κουβερτούρα
Διαδικασία
Ξεκινάμε χτυπώντας στον κάδο του μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη, μέχρι το μείγμα να κρεμώσει καλά, περίπου για 8′. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι, το κακάο.
Τα προσθέτουμε στο μείγμα βουτύρου και με χαμηλή ταχύτητα φροντίζουμε να ενωθούν όλα τα υλικά. Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 24×24 εκ., αδειάζουμε το μείγμα και το στρώνουμε καλά, πιέζοντάς το στο ταψάκι. Τρυπάμε ολόγυρα τη ζύμη με πιρούνι.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 ºC, στις αντιστάσεις, για περίπου 45΄, μέχρι να σταθεροποιηθεί το μείγμα. Όσο είναι ακόμη ζεστό το μπισκότο, το κόβουμε σε μακρόστενα κομμάτια.
Το αφήνουμε να κρυώσει καλά στο ταψάκι, αλλιώς θρυμματίζεται. Αφού κρυώσουν τα μπισκότα, βουτάμε ένα ένα (το μισό μπισκότο) στη λιωμένη σοκολάτα. Δείτε εδώ πώς να λιώσετε σωστά την κουβερτούρα.
Το ακουμπάμε σε σχάρα ή σε λαδόκολλα, να σφίξει η σοκολάτα.