Υλικά – Μπιφτέκια σχάρας
1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
3 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό
200 γραμμ. μπαγιάτικο ψωμί
1 αυγό
30 ml ελαιόλαδο
1 κουταλιά Ξύδι
50 γραμμ. τριμμένη γραβιέρα
1 κουταλιά μουστάρδα
Αλάτι
Πιπέρι
Ρίγανη
Διαδικασία
Αρχικά μουλιάζουμε το ψωμί σε νερό για λίγα λεπτά. Σουρώνουμε και στύβουμε πολύ καλά να φύγει το περιττό νερό.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε τον κιμά και προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο στο χοντρό τρίφτη, το μουλιασμένο ψωμί και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια με λαδωμένα χέρια, σε στρογγυλό σχήμα, βάρους 170 έως 180 γραμμάρια.
Αν τα ψήσουμε στη σχάρα, πρέπει να τα βάλουμε όταν η σχάρα μας έχει κάψει αρκετά. Ψήνουμε για περίπου 6 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά, σε μέτρια θερμοκρασία.
Αν ψήσουμε σε σχαροτήγανο, αλείφουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, αφήσουμε να κάψει αρκετά και στη συνέχεια θα ακουμπήσουμε τα μπιφτέκια μας. Ψήνουμε επίσης 6 – 8 λεπτά από κάθε πλευρά.
Όταν είναι έτοιμα βγάζουμε σε μία πιατέλα, αφήνουμε για 1 λεπτά να ηρεμήσουν, και στη συνέχεια σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Survivor: Η δήλωση της Άιρα που δεν περιμέναμε
H Aθηνά Οικονομάκου κι άλλες επώνυμες ρίχνουν το Instagram με τα εσώρουχά τους
Maestro: Η πρεμιέρα στο MEGA και οι νέοι ηθοποιοί που θα δούμε
Ανδρέας Μικρούτσικος: Οι εκρήξεις και τα ξεσπάσματα που τον στέλνουν… εκτός Super Κατερίνας
Κέιτ Μίντλετον: «Πάγωσε» η Ελένη Μενεγάκη – «Έμεινα με το στόμα ανοιχτό»
Survivor Spoiler: Έρχεται το πάρτι της ένωσης – Τρεις παίκτες επιστρέφουν