Yλικά
Για τα μπιφτέκια κοτόπουλου
- 500 γραμμ. κιμά κοτόπουλου, άπαχο
- 1 φλιτζ. ψίχουλα ψωμιού
- ½ κρεμμύδι, τριμμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο, πολτοποιημένη
- 1 αυγό
- 1/3 φλιτζ. γραβιέρα Νάξου τριμμένη
- Αλάτι, κατά βούληση
- Πιπέρι, κατά βούληση
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μπαχάρι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Για τη σάλτσα τυριών
- 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- 4 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζ. γάλα
- 2 φλιτζ. ζωμό κότας
- ¼ κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
- 1 φλιτζ. μοτσαρέλα τριμμένη
- 1 φλιτζ. παρμεζάνα τριμμένη
- ½ φλιτζ. τυρί φέτα πικάντικη, τριμμένη
- Πιπέρι λευκό, κατά βούληση
- 1/3 ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο για γαρνιτούρα
Διαδικασία
Για τα μπιφτέκια κοτόπουλου: Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα ψωμιού, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αυγό, τη γραβιέρα, αλάτι, πιπέρι και το μπαχάρι. Φοράμε γάντια μίας χρήσης και ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια να ενωθούν τα υλικά. Σκεπάζουμε το μπολ με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 60 λεπτά. Με υγρά χέρια πλάθουμε τα μπιφτέκια.
Taste Atlas: Κορυφαίο χριστουγεννιάτικο έδεσμα στην Ευρώπη τα μελομακάρονα
Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Βάζουμε στο τηγάνι τη μισή ποσότητα από τα μπιφτέκια και μαγειρεύουμε για 4 -5 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν εξωτερικά. Αφαιρούμε τα μπιφτέκια από το τηγάνι, τα μεταφέρουμε σε μια πιατέλα που έχουμε στρώσει με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα μπιφτέκια. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C.
Για τη σάλτσα τυριών: Καθαρίζουμε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας και χαμηλώνουμε τη φωτιά σε μέτρια. Λιώνουμε το βούτυρο, στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα και το ζωμό κότας και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να αρχίσει η σάλτσα να σιγοβράζει. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε σε ένα πυρέξ όλη τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και ρίχνουμε τη μοτσαρέλα, την παρμεζάνα και τη φέτα.
Ανακατεύουμε με ένα πιρούνι, ρίχνουμε λευκό πιπέρι και βάζουμε επάνω στη σάλτσα τα μπιφτέκια κοτόπουλου. Βάζουμε το πυρέξ στο φούρνο και ψήνουμε για 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, γαρνίρουμε με μαϊντανό και σερβίρουμε συνοδεία γιαουρτιού,
Ειδήσεις σήμερα
Survivor 5 τελικός 6/7: Τα λόγια είναι περιττά! Έχουμε τον νικητή
Survivor Ημιτελικός: Στον τελικό Άρης Σοϊλέδης και Στάθης Σχίζας