Υλικά
750 γραμμ. μοσχαρίσιος κιμάς ελιά
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 ασπράδι αυγού
1 μεγάλο κρεμμύδι τριμμένο
5 κουταλιές της σούπας ξερό ψωμί του τοστ (χωρίς κόρα τριμμένο στον τριφτή)
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
200 γραμμ. κασέρι
Αλάτι, πιπέρι
1 ντομάτα τριμμένη
Για τις πατάτες στο φούρνο
10 πατάτες
2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
Θυμάρι
Ελαιόλαδο
2 λεμόνια
Αλάτι
1 ποτήρι νερό ή ζωμό
Διαδικασία
Ξεκινάμε με τις πατάτες για να τις βάλουμε να ψήνονται στον φούρνο μέχρι να φτιάξουμε τα μπιφτέκια. Κόβουμε τις πατάτες κυδωνατες και τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε στο ταψί με τις πατάτες. Βάζουμε στον φούρνο να ψήνονται στους 200 βαθμούς στον αέρα. Όσο γίνονται οι πατάτες ετοιμάζουμε τα μπιφτέκια, αυτό γιατί θα χρειαστεί λιγότερος χρόνος ψησίματος για τα μπιφτέκια από ότι οι πατάτες.
Για τα μπιφτέκια: Τρίβουμε το κρεμμύδι στον τρίφτη και το στραγγίζουμε καλά να φύγουν τα υγρά του. Δεν αλατίζουμε τον κιμά καθόλου, μόνο στο τέλος όταν ψηθούν τα μπιφτέκια μας. Σε ένα μεγάλο μπολ, βάζουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά (καλό είναι να μπει ο το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα). Ή θα πλάσουμε 3 μπιφτέκια μεγάλα (250 γραμμ. το καθένα) ή θα τα κάνουμε μικρότερα.
Θα χρειαστούμε 125 γραμμ. κιμά να το πλάσουμε μπαλάκι και να το ανοίξουμε στον πάγκο μας με τα δάχτυλα, ενδιάμεσα να βάλουμε ένα κομμάτι κασέρι και από πάνω να σκεπάσουμε με ίδιο πλασμένο 125 γρ μπιφτέκια. Κλείνουμε καλά γύρω γύρω και αφού έχουμε μισή ώρα τις πατάτες μας στον φούρνο. Ακουμπάμε τα μπιφτέκια πάνω στις πατάτες και ψήνουμε για ακόμη 25-30 λεπτά.