Υλικά – πανακότα
200ml γάλα φρέσκο
400ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
100 γραμ. ζάχαρη
2 κουταλάκια εκχύλισμα βανίλιας
5 φύλλα ζελατίνης
Για την σως φράουλας
100 γραμ. φράουλες
30 γραμ. ζάχαρη
1 κουταλάκι λικέρ ή κονιάκ
Διαδικασία
Αρχικά ρίχνουμε τις ζελατίνες σε ένα μπολ με κρύο νερό και τις αφήνουμε στην άκρη να μαλακώσουν. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε την κρέμα γάλακτος, το γάλα, τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας. Ανακατεύουμε απαλά και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να φουσκώσει.
Αποσύρουμε από τη φωτιά, στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας τις ζελατίνες και μεταφέρουμε μέσα στην κατσαρόλα. Ανακατεύουμε με ένα σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και αφήνουμε για λίγο να κρυώσει. Χωρίζουμε το μείγμα σε πέντε φορμάκια και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες να παγώσουν εντελώς.
Εντωμεταξύ φτιάχνουμε την σως φράουλα. Πλένουμε πολύ καλά τις φράουλες και κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Λιώνουμε με ένα πιρούνι ή με το εργαλείο για πουρέ και αδειάζουμε σε μία μικρή κατσαρόλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη και αφήνουμε να βράσει για 2 έως 3 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία. Τέλος αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το λικέρ. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει εντελώς.
Για να σερβίρουμε βυθίζουμε τα φορμάκια για πολύ λίγο σε καυτό νερό και ξεφορμάρουμε σε ένα πιάτο. Ρίχνουμε από πάνω μία κουταλιά από την σως φράουλα και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Τζένιφερ Λόπεζ: Ακυρώνει την περιοδεία της και προκαλεί σάλο – Προσπαθεί να σώσει τον γάμο της;
Ράμερ Γουίλις: Μιλά για τη μάχη του Μπρους Γουίλις με την άνοια και συγκινεί [βίντεο]
Αυτά είναι τα 10 φυτά που είναι εύκολο να αναπτυχθούν στο σπίτι
«Καληνύχτα γλυκιά μου αγάπη»: Κυκλοφόρησε το νέο τραγούδι της Αγγελικής Δάρρα
4 ζώδια θα απολαύσουν τον ερωτά του Ιουνίου! Εκπλήξεις και ευχάριστες συναντήσεις