Υλικά – Τορτελίνια με μπέικον
500 γρ. τορτελίνια με τυριά
1 λίτρο γάλα
50 γρ.. βούτυρο
60 γρ. αλεύρι
160 γρ. γκοργκοντζόλα
160 γρ. πεκορίνο τριμμένο
150 γρ. γραβιέρα τριμμένο
150 γρ. τσένταρ τριμμένο
15 φέτες μπέικον
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.τ.σ φρυγανιά τριμμένη
Διαδικασία
Βράζουμε τα τορτελίνια 2 λεπτά λιγότερο απ’ ότι αναγράφει η συσκευασία. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα.
Σοτάρουμε σε ένα τηγάνι το ψιλοκομμένο μπέικον και το αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το βούτυρο και αν ζεσταθεί προσθέτουμε το αλεύρι.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά για ένα λεπτό περίπου. Προσθέτουμε σταδιακά το ζεστό γάλα σε δόσεις. Αφαιρούμε από τη φωτιά, όταν αρχίσει να δένει και προσθέτουμε όλα τα τυριά, (κρατάμε 1 χούφτα παρμεζάνα) ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε τα τορτελίνια στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Σε ένα ταψάκι ή πυρίμαχο σκεύος βάζουμε λίγο βούτυρο και πασπαλίζουμε με την φρυγανιά. Βάζουμε στο ταψάκι μας, πασπαλίζουμε με την τριμμένη παρμεζάνα που κρατήσαμε και λίγο φρυγανιά. Ψήνουμε για 25 λεπτά έως ότου πάρει χρώμα.
Ειδήσεις σήμερα
Ρομπέρτο Καβάλι: Οι δηλώσεις για την Ελλάδα και η θεϊκή φωτογράφιση με την Καίτη Γαρμπή
Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 13 Απριλίου
Ευρωλίγκα: Τα ζευγάρια των playoffs – Ο δρόμος μέχρι τον τελικό – Μόνο στον τελικό οι δύο «αιώνιοι»