Υλικά – Η καλύτερη συνταγή για να εντυπωσιάσετε το ταίρι σας
2 αχλάδια
120 γραμμ. κατσικίσιο τυρί τριμμένο
4 φέτες προσούτο
20 ml ελαιόλαδο
4-6 καρύδια
4 φύλλα φασκόμηλο (προαιρετικά)
1 κουταλιά της σούπας βαλσάμικο ξύδι
Διαδικασία
Κόβουμε τα αχλάδια στη μέση με ένα μικρό κουταλάκι, βγάζουμε προσεκτικά τα κουκούτσια αδειάζοντας και λίγο παραπάνω στη μέση.
Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Χωρίζουμε το τριμμένο κατσικίσιο τυρί.
Ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τοποθετούμε πάνω σε κάθε αχλάδι ένα φύλλο φασκόμηλο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς, για περίπου 10 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμα, σερβίρουμε σε ένα πιάτο, τοποθετούμε πάνω σε κάθε αχλάδι μία φέτα προσούτο. Ραντίζουμε με το βαλσάμικο ξύδι και σπάμε πάνω τα καρύδια. Σερβίρουμε τα αχλάδια ζεστά.
Το εκλεκτό αυτό αλλαντικό, συνδυασμένο με τη ζουμερή και γλυκιά σάρκα του αχλαδιού και το μοναδικής γεύσης κατσικίσιο τυρί, αποτελεί μια εξαιρετικά γευστική πρόταση, που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Το αχλάδι τρώγεται νωπό, γίνεται κομπόστα ή μαρμελάδα, χρησιμοποιείται στη ζαχαροπλαστική, αλλά και στη μαγειρική, καθώς συμμετέχει σε σαλάτες, γαρνιτούρες, τάρτες και συνταγές με τυριά.
Ειδήσεις σήμερα
Κέιτ Μίντλετον: Έρχονται σαρωτικές αλλαγές στη ζωή της – Τα γενέθλια που σηματοδοτούν μία νέα αρχή
Τηλεθέαση: Χαμόγελα στον ΣΚΑΪ για την εκπομπή «Όπου υπάρχει Ελλάδα» – Τι ποσοστά έκανε