Υλικά – Κότσι
2 κότσια χοιρινά (καμπάνα)
Αλάτι
Πιπέρι
Για μαρινάδα
100 ml εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
Χυμός από δύο πορτοκάλια
Χυμός από ένα λεμόνι
Ξύσμα πορτοκαλιού
Ξύσμα λεμονιού
2 κουταλιές μουστάρδα
2 κουταλιές μέλι
2 κουταλιές ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι
1/3 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
Διαδικασία
Αλατοπιπερώνετε το κάθε κότσι και τοποθετείτε ξεχωριστά σε αντικολλητικό χαρτί. Χτυπάτε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και περιχύνετε τη μισή ποσότητα στο κάθε κότσι. Αλείφετε πολύ καλά τη μαρινάδα στο κρέας με τα χέρια σας και κλείνετε τη λαδόκολλα. Τυλίγετε επίσης με αλουμινόχαρτο και μεταφέρετε σε ένα ταψί.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 3 ώρες. Αφού περάσει ο χρόνος, ξεσκεπάζετε και συνεχίζετε το μαγείρεμα για άλλη 1 ώρα περίπου μέχρι να πάρει χρώμα και να ξεροψηθεί. Το σερβίρετε ιδανικά με πατάτες φούρνου.
Ειδήσεις σήμερα
Όλγα Κεφαλογιάννη: Διακοπές με τα παιδιά της στα Τρίκαλα [εικόνες]
Τα ζώδια την Τρίτη 31 Δεκεμβρίου
Τέλη κυκλοφορίας 2025: Εκπνέει η διορία – Τα πρόστιμα για όσους δεν πληρώσουν
Πόλα Χόκινς στον ΕΤ: Κάποιοι από εμάς λαχταρούν τη μοναξιά
ΝΔ: Υποψήφιοι βουλευτές το 2027, Αγαπηδάκη, Μαρινάκης, Ρωμανός