4 χωριάτικα φύλλα (σπιτικά ή εμπορίου)
120 γραμμ. ελαιόλαδο
500 γραμμ. φέτα σε τρίμματα
100 γραμμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
1 αυγό
4 κουταλιές της σούπας γάλα
Λίγο πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
Για την τεμπέλικη τυρόπιτα, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC, στον αέρα. Θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 30Χ22 εκ.
Σε ένα μπoλ, βάζουμε τη φέτα θρυμματισμένη και το τριμμένο τυρί. Προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο με το γάλα, τρίβουμε πιπέρι κι ανακατεύουμε τη γέμιση.
Στρώνουμε τσαλακωτά, το πρώτο φύλλο στο λαδωμένο ταψί. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο το φύλλο. Επαναλαμβάνουμε με το δεύτερο φύλλο, στρώνοντάς το τσαλακωτά. Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Αδειάζουμε όλη τη γέμιση σε μια στρώση. Σκεπάζουμε τη γέμιση, με ένα φύλλο, στρώνοντάς το τσαλακωτά. Το ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Τέλος, σκεπάζουμε την πίτα με το τελευταίο φύλλο, στρώνοντάς το τσαλακωτά. Ραντίζουμε την τυρόπιτα της τεμπέλας, με λίγες σταγόνες νερό και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.
Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC στον αέρα, στη μεσαία σχάρα του φούρνου, για περίπου 45 λεπτά να ροδίσει καλά το φύλλο.
Η τυρόπιτα της τεμπέλας, είναι μια καταπληκτική λύση της τελευταίας στιγμής όταν έρχονται φίλοι στο σπίτι, για ένα γρήγορο σνάκ.
Ειδήσεις σήμερα
Μαίρη Συνατσάκη: Απαντά για πρώτη φορά στο σχόλιο του Ψινάκη προς τον Ίαν Στρατή [βίντεο]