Στραπατσάδα – Υλικά
-
- 4 ώριμες μεγάλες τομάτες
- 1 πράσινη πιπεριά (προαιρετικά)
- 6-7 αυγά
- 50 ml ελαιόλαδο
- Αλάτι, πιπέρι
- Ζάχαρη
- 3 κουταλιές της σούπας μαιντανός
- 200 γραμμ. φέτα
Στραπατσάδα – Διαδικασία
Αφαιρούμε τους σπόρους και τη φλούδα από τη νμτομάτα και τις τρίβουμε στον τρίφτη. Τις προσθέτουμε σε ένα κατσαρολακι με ελαιόλαδο και αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου. Πρέπει να πιει όλα τα υγρά σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Προσθέτουμε ζάχαρη, λίγο αλάτι και πιπέρι.
Προαιρετικά και μπούκοβο. Αν θέλετε να βάλετε πιπεριές, τις βάζετε στην αρχή να τις σοτάρετε λίγο με το ελαιόλαδο.
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά ελαφρώς και τα βάζουμε στο κατσαρολακι, αφού έχει πιει τα υγρά της ντομάτας. Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι που να αρχίσει να δένει ελαφρώς το μείγμα, δεν θέλουμε να σφίξει πολύ.
Αφαιρούμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη φέτα σε χοντρό σπασμένα κομμάτια και μετά από λίγο δοκιμάζουμε για αλάτι. Προσθέτουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό αφού έχει κρυώσει. Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμάκι
Tips
Ξεφλουδίσετε και ξεσποριάστε τις ντομάτες για να μην έχει πολλά υγρά, όταν έχει υγρά δεν δένει ωραία.
Προσθέστε τον μαϊντανό όταν είναι ήδη κρύο το μείγμα
Προσθέστε έξτρα μυρωδικά, όπως βασιλικός και θυμάρι.
Ειδήσεις σήμερα
Αποκάλυψη κόλαφος: Αυτή είναι η infuencer που έκρυψε 350.000 ευρώ από την Εφορία
Survivor All Star spoiler: Λέγαν ότι θα βγει νικητής αλλά τελικά αποχωρεί – Οι πρώτες πληροφορίες