Υλικά
Για τις πιπεριές
5 πιπεριές μακρόστενες κόκκινες
5 πιπεριές μακρόστενες πράσινες
1 μεγάλη τριμμένη ντομάτα
1 σκελ. σκόρδο (πολτοποιημένη)
1/2 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
1/2 κουταλάκι του γλυκού δυόσμο αποξηραμένο
Λίγο αλάτι
Για τη γέμιση
400 γραμμ. φέτα μαλακή (σε τρίμματα)
150 γραμμ. ώριμη πικάντικη γραβιέρα (τριμμένη)
1 ψιλοκομμένη ντομάτα
Μπόλικη πάπρικα
Λίγο αλάτι & πιπέρι
Διαδικασία
Πλένουμε και στεγνώνουμε τις πιπεριές. Χαράζουμε κατά μήκος και με προσοχή αφαιρούμε μεμβράνες και σπόρους. Για τις πιπεριές γεμιστές με τυρί θα χρησιμοποιήσουμε ταψί 24×34εκ. Ανακατεύουμε την τριμμένη ντομάτα με το σκόρδο, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και το μισό ελαιόλαδο. Τα βάζουμε στο ταψί.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση για τις πιπεριές γεμιστές με φέτα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης. Γεμίζουμε τις πιπεριές με ένα μικρό κουτάλι και τις βάζουμε εναλλάξ στο ταψί πάνω στη σάλτσα ντομάτας.
Περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180°C στην μεσαία σχάρα για 30 λεπτά να ροδίσουν οι πιπεριές. Σερβίρονται ζεστές ή κρύες. Όπως και να τις φάτε οι πιπεριές γεμιστές με τυρί είναι σκέτη απόλαυση και θα σας ξετρελάνουν!
Ειδήσεις σήμερα
Κηδεία Γιάννη Κουντούλη: Υποβασταζόμενη και μαυροφορεμένη η σύζυγός του, Δέσποινα Μοιραράκη
Εκτός Super Κατερίνα ο Ανδρέας Μικρούτσικος – Άσχημα τα νέα για την υγεία του
Αντελίνα Βαρθακούρη: Εξαφανισμένη 1 χρόνο – Φωτογραφίες από το πως είναι σήμερα