Υλικά
Για το μωσαϊκό
- 250 γραμμ. μπισκότα digestive ή πτι μπερ
- 150 γραμμ. σοκολάτα ψιλοκομμένη
- 100 γραμμ. βούτυρο
- 20 γραμμ. κακάο
- 25 γραμμ. καρύδα
- 45-50 γραμμ. καρύδια χοντροκομμένα
- 400 γραμμ. ζαχαρούχο γάλα
Για την επικάλυψη
- 250 γραμμ. κουβερτούρα
- 1 κουταλιά της σούπας σπορέλαιο
Διαδικασία
Βάζουμε τα μπισκότα σε σακούλα τροφίμων, αφαιρούμε τον αέρα και τα χτυπάμε με πλάστη να θρυμματιστούν. Σε μπολ βάζουμε τα μπισκότα, την καρύδα, τα καρύδια και το κακάο και ανακατεύουμε. Σε κατσαρόλα βάζουμε τη σοκολάτα, το βούτυρο και το ζαχαρούχο γάλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε να λιώσουν τα υλικά.
Αφήνουμε λίγο να κρυώσει το μίγμα. Περιχύνουμε τα στερεά υλικά και ανακατεύουμε με κουτάλι. Λαδώνουμε ένα μακρόστενο ρηχό ταψί 28×20 εκ. Αδειάζουμε το μίγμα και πιέζουμε να ισιώσει η επιφάνεια. Παγώνουμε μέχρι να σφίξει.
Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε το σπορέλαιο και ανακατεύουμε. Περιχύνουμε σε όλη την επιφάνεια και παγώνουμε, έως ότου σφίξει ο κορμός μωσαϊκό.
Βουτάμε ένα κοφτερό μαχαίρι σε καυτό νερό και κόβουμε το μωσαϊκό σε τετράγωνα κομμάτια.