Υλικά
- 1 πακέτο ζυμαρικά fettuccine
- ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένο
- 200 γραμμ. μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
- Αλάτι, κατά βούληση
- ½ φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
- Πιπέρι, κατά προτίμηση
- Φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, ρίγανη κ.τλ.)
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα ζυμαρικά και τα μαγειρεύουμε 3 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες του πακέτου. Στραγγίζουμε τα fettuccine και κρατάμε 1 φλ. από το νερό που έβρασαν. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε τα μανιτάρια και αλάτι, ανακατεύουμε και σοτάρουμε για 5-7 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τα μακαρόνια και το νερό που κρατήσαμε στην άκρη και μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμη.
Αποσύρουμε τα ζυμαρικά από τη φωτιά. Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, γαρνίρουμε με τα φρέσκα μυρωδικά και σερβίρουμε.