Υλικά – Γαρίδες σαγανάκι
10-12 γαρίδες
1-2 σκ. σκόρδο
1 μεγάλο λευκό κρεμμύδι
1/2 φινόκιο
1 σφηνάκι ούζο
1/2 συσκευασία ντομάτα κον κασέ ή φρέσκια
Ελαιόλαδο
Μαιντανό
Αλάτι, πιπέρι
Φέτα
Διαδικασία
Καθαρίζουμε τις γαρίδες. Κόβουμε ζουλιέν(σε λεπτές λωρίδες) το κρεμμύδι και το φινόκιο. Σε ένα τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και αφήνουμε να κάψει. Σε ένα πιάτο βάζουμε τις γαρίδες, αλατοπιπερώνουμε και σοτάρουμε και από τις δυο πλευρές έως ότου πάρουν χρώμα.
Αφαιρούμε τος γαρίδες και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο δίπλα, θα τος βάλουμε αργότερα πάλι μέσα. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο ακόμα, το κρεμμύδι και το φινόκιο και σοτάρουμε, τελος το ψιλοκομμένο σκόρδο και σβήνουμε με το ούζο. Στη συνέχεια προσθέτουμε τις ντομάτες και 1 ποτηράκι του κρασιού νερό. Βάζουμε πάλι τις γαρίδες στο τηγάνι και αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για 10 περίπου λεπτά. Τέλος σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαιντανό και χοντρό σπασμένη φέτα.
Ειδήσεις σήμερα
Η μεταγραφή της χρονιάς: Αποχωρεί από τον ΣΚΑΙ μετά από 14 ολόκληρα χρόνια