Υλικά – τραχανόπιτα
- 150 γρ. γλυκός τραχανά Λαμίας
- 400 ml γάλα φρέσκο
- 50 γρ. βούτυρο λιωμένο
- 1 αυγό
- 350 γρ. φέτα
- Ξύσμα από 1 λεμόν
Για άλειμμα
- 100 ml γάλα
- 1 αυγό
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το γάλα με το βούτυρο, προσθέτουμε το αυγό και χτυπάμε με έναν αυγοδάρτη.
Ρίχνουμε μέσα τον τραχανά και το ξύσμα λεμονιού, προσθέτουμε τα 200 γραμμάρια από τη φέτα θρυμματισμένη και ανακατεύουμε.
Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το μείγμα, ρίχνουμε την υπόλοιπη φέτα θρυμματισμένη σε όλη την επιφάνεια.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό με το γάλα και περιχύνουμε την επιφάνεια της πίτας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 40 – 45 λεπτά στις αντιστάσεις.
Ειδήσεις σήμερα
Πανελλήνιες 2025: Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη για όλα τα μαθήματα