Υλικά – Γαρίδες σαγανάκι
500 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
80ml ελαιόλαδο
1 πράσινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε λεπτές λωρίδες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά πελτέ
2 ντομάτες κομμένες καρέ
20ml ούζο
½ κουταλάκι μπούκοβο
Αλάτι & πιπέρι
100 γραμμάρια φέτα
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις πιπεριές. Έπειτα ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τον πελτέ και τις τριμμένες ντομάτες και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά.
Αυτά είναι τα καλύτερα χορτοφαγικά πιάτα στα εστιατόρια της Θεσσαλονίκης
Στη συνέχεια σβήνουμε με ούζο και το αφήνουμε μέχρι να εξατμιστεί. Ρίχνουμε το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για πέντε λεπτά περίπου, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 4 λεπτά. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε ένα ταψάκι και ρίχνουμε πάνω τη φέτα κομμένη σε κομμάτια. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 5 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο το ταψάκι μας και το αφήνουμε να σταθεί για 2 λεπτά πριν το σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Κίνηση στον Κηφισό και την Αττική Οδό: Προβλήματα στην κυκλοφορία
Πού «κρύφτηκαν» Κασσελάκης, Ανδρουλάκης;
Κέβιν Σπέισι: «Στο παρελθόν άπλωνα το χέρι μου παραπάνω»- Ξέσπασε σε κλάματα