Ένα καλοκαίρι όμως έμελλε να είναι το μοιραίο. Ο κ. Στέλιος, με καταγωγή από την μαγική Κάρπαθο, γυρνά στην Ελλάδα και παίρνει μία απόφαση. Να μείνει για πάντα στην πατρίδα…
Για 10 χρόνια περίπου εργάστηκε και γνώρισε την ελληνική αγορά, μέχρι που το 2007 έκανε το όνειρό του πραγματικότητα, ανοίγοντας το εστιατόριο «Κρίθαμος».
Από την πρώτη στιγμή τόσο η τοπική κοινωνία αλλά και όλη η Αθήνα αγκάλιασε τόσο τον κ. Στέλιο όσο και τον μοναδικής ομορφιά χώρο του. Από το εστιατόριο παρήλασαν σπουδαίοι πολιτικοί, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών καθώς και πολλοί κοσμικοί.
Στόχος του ήταν να προσφέρει άψογη ποιότητα εξυπηρέτησης και φαγητού στον πελάτη μαθαίνοντάς του τα μυστικά της Καρπάθου.
Και το κατάφερε. Η σταθερή και ζεστή προτίμηση των πελατών του όλα αυτά τα χρόνια είναι αυτό που τον κάνει περήφανο.
Δεκατρία ολόκληρα χρόνια λειτουργίας του εστιατορίου και ο κόσμος στηρίζει «Κρίθαμο».
Το μενού είναι εμπνευσμένο από τις γεύσεις της Καρπάθου αλλά και όλης της Μεσογείου. Με τρόπο αρμονικό συνδυάζεται η παράδοση με την ποιότητα.
Οι φωτογραφίες που ακολουθούν θα σας πείσουν για την ζεστασιά και την μοναδικότητα του χώρου.
Το μενού του, όπως δηλώνει στην κάμερα του Eleftherostypos.gr, ο σεφ του εστιατορίου κ. Δημοσθένης Παυλάκος εκπροσωπεί τη Μεσογειακή κουζίνα με έναν τρόπο πιο δημιουργικό, έχοντας καλές κοπές και ασφαλώς πολύ καλές πρώτες ύλες.
«Οι σαλάτες του έχουν μία αξεπέραστη γεύση. Η ιδιομορφία βασίζεται στις πρώτες ύλες, τη διαφορετική σκέψη καθώς και σε υλικά όπως το ξεροσφέλι Μάνης και η ξυνομυζήθρα Κρήτης» λέει ο σεφ του εστιατορίου.
Όσον αφορά τα πιάτα με κρέας ξεχωρίζει η Picanha 100 ημερών ωρίμανσης ενώ και τα ψάρια είναι άλλου επιπέδου. Μία ματιά στο μενού θα σας πείσει.
Ωστόσο έρχονται ημέρες γιορτινές και το εστιατόριο έχει ετοιμάσει δύο μοναδικά μενού για να τα απολαύσετε παρέα με τα αγαπημένα σας πρόσωπα και με μελωδική συντροφιά καθώς οι υπέροχες φωνές της Αθηνάς-Μαρία Μυλωνά και της Λουκίας Γκαρδιακού με την συνοδεία πιάνου, δημιουργούν μία διαφορετική ατμόσφαιρα στον χώρο.