Η εμπειρία «Galaxy» ξεκινάει από το απόγευμα, στις 18.00, με καφέ στην εντυπωσιακή βεράντα και συνεχίζεται με ένα signature cocktail απολαμβάνοντας το ηλιοβασίλεμα, όπως το Royal Nebula με σαμπάνια, βότκα και βατόμουρο. Δεν λείπουν τα κοκτέιλ από παλαιωμένα αποστάγματα, όπως το Galileo’s Telescope με χειροποίητο μίγμα από τζιν, Campari, Aperol και βερμούτ, που παλαιώνει σε βαρέλι και αρωματίζεται με σπιτικά bitters. Μοριακή μιξολογία, τεχνικές sous vide και ζυμώσεις έχουν, επίσης, τη θέση τους στον κατάλογο του «Galaxy» με κοκτέιλ όπως το Newton’s Lab με τζιν σε κενό αέρος με πράσινο μήλο και φλούδες γκρέιπ-φρουτ ή η Dark Celery Margarita με τεκίλα αρωματισμένη με σέλινο, φυσικό χυμό λάιμ και σιρόπι αγαύης.
Στον κατάλογο περιλαμβάνονται και κοκτέιλ με βάση ελληνικά προϊόντα, όπως το Distant Tears με λικέρ μαστίχα, Aperol, βερμούτ και bitters σοκολάτας, εξωτικά κοκτέιλ, όπως το Curiosity με ρούμι, καρύδα και φρούτα του πάθους, αλλά και κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ, όπως το Milkomeda με νερό καρύδας, πουρέ από φρούτα του πάθους και αφρό λεμόνι.
Το δείπνο σερβίρεται πλέον στον χώρο του bar, κάτι που ενισχύει την πιο fun διάσταση ενός bar-restaurant. Ο executive chef του ξενοδοχείου, Κώστας Αθανασίου, και ο chef του «Galaxy», Γιώργος Καπέρδας, παρουσιάζουν ένα «σφιχτό» και καλοδουλεμένο μενού, που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων χταπόδι με γλυκό τσίλι και κρέμα από καρύδα, μάνγκο και ταμάρινδο, σαλάτα με προσούτο Ευρυτανίας και πεπόνι, χτένι με τραγανή κινόα και πίκλες αχλαδιού, μοσχαρίσιο burger με πάπια κονφί και τυρί mimolette και κριθαρότο με φιλέτο σκορπίνας, κρόκο Κοζάνης και δενδρολίβανο. Για επιδόρπιο, επιλέξτε ένα ελαφρύ γλυκό χωρίς ζάχαρη, όπως την κρέμα yuzu με κραμπλ λευκής σοκολάτας και σορμπέ βασιλικού.
INFO
Βασιλίσσης Σοφίας 46
Τηλ.: 2107281402
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr