Στο υπόγειο του «Frater & Soror» στην πλατεία Προσκόπων στο Παγκράτι, το ΦΒΚ αποτελεί τη νέα πρόταση των Λευτέρη Γεωργόπουλου και Θάνου Τσουνάκα σε συνεργασία με τον Μανώλη Λυκιαρδόπουλο και τον Γιώργο Γιγή και καλεί τους λάτρεις της υψηλής γαστρονομίας σε μια… μυστική μύηση στον κόσμο του comfort fine dining με την υπογραφή του βραβευμένου chef Δημοσθένη Μπαλόπουλου.
Ανοίγοντας τη μεταλλική πόρτα με το ειδικό κλειδί, ξεπροβάλλει ένας industrial χώρος με αναφορές από τα 70s και old school αισθητική. Κολόνες από τσιμέντο, λευκά πλακάκια, ένα ψυγείο ωρίμανσης κρεάτων, στoιβαγμένα ξύλα και μια ιδιότυπη κάβα πλαισιώνουν τα λιγοστά τραπέζια του εστιατορίου, ενώ πίσω από τη μεγάλη τζαμαρία με τον μεταλλικό σκελετό δεσπόζει η ανοιχτή κουζίνα από όπου διαχέεται μια προκλητική καπνιστή μυρωδιά… Στο εσωτερικό της πρωταγωνιστούν οι σχάρες και οι ανοιχτές φωτιές, αφού όλα ψήνονται στο ξύλο, ενώ το καπνιστήριο και η sous vide τεχνολογία μαρτυρούν την αδυναμία του chef στις δημιουργικές τεχνικές.
Ο Δημοσθένης Μπαλόπουλος και η μπριγάδα του παρουσιάζουν ένα καλά μελετημένο degustation μενού επτά πιάτων με διεθνή προσανατολισμό, το οποίο καταφέρνει να ενσωματώσει αρμονικά εκλεκτές κοπές κρεάτων, εποχικές πρώτες ύλες, αλλά και φαινομενικά δύσκολα υλικά σε ευφάνταστους συνδυασμούς. Οι σύγχρονες τεχνικές κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο γευστικό αποτέλεσμα, το οποίο αναδεικνύει τους πρωτότυπους πειραματισμούς και μια comfort νοστιμιά που αφήνει ανεξίτηλη την υπογραφή της στον ουρανίσκο.
Από τις προτάσεις που ξεχωρίζουν στο μενού είναι η καραβίδα με πορτοκάλι, σαλάμι Δράμας, tempura και nage λαχανικών, η χοιρινή τερίνα με ζυμωμένα κουνουπίδια, μαγιονέζα με vadouvan, σμέουρα και μυρωδικά, αλλά και η καπνιστή στηθοπλευρά με μαϊντανό, πουρέ κόκκινου λάχανου, σιτάρι, κρέμα porcini, ξίδι από σμέουρα και σάλτσα κόκκινου κρασιού.
INFO
Αμύντα 6, Αθήνα, τηλ. 6988801108