Λιτή πολυτέλεια, μαγευτική θέα στην Ακρόπολη από το rooftop, επιβλητική σιδερένια κάβα που φυλάει μερικές από τις πιο εκλεκτές ετικέτες του ελληνικού και ιταλικού αμπελώνα, εντυπωσιάζουν με την πρώτη ματιά.
Έχοντας γράψει ιστορία στη γαστρονομική σκηνή της Αθήνας και με δύο αστέρια Michelin στο ενεργητικό του, ο Όμιλος Τραστέλη βάζει την υπογραφή του στην αναγέννηση του «Επτά 7», από την επιμέλεια του μενού ως τις οινικές προτάσεις.
Πλήρως ανανεωμένη και η γαστρονομική ταυτότητα, με την ιταλική παράδοση να πρωταγωνιστεί σε ένα μενού φόρο τιμής στον διάσημο chef Fabrizio Buliani. Ο επί 27 έτη συνεργάτης του στις κουζίνες, Δαμιανός Σιδηροκανέλλης, συνεχίζει τη μαγειρική κληρονομιά του μεγάλου Ιταλού chef αποκαλύπτοντας για πρώτη φορά μυστικές signature συνταγές που ιντριγκάρουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο.
Παραδοσιακές τεχνικές, χειροποίητες παρασκευές και εκλεκτές πρώτες ύλες συνθέτουν γευστικές προτάσεις που θα σας ταξιδέψουν μεμιάς στη γειτονική χώρα.
Η αρχή γίνεται ιδανικά με ορεκτικά όπως ο μαριναρισμένος σολομός με λαχανικά και μουστάρδα αχλαδιού και το vitello tonnato με μοσχάρι γάλακτος, σάλτσα τόνου και κάπαρη και δροσερές σαλάτες όπως η carciofi με αγκινάρα καρπάτσιο, πεκορίνο, κουκουνάρι και ρόκα για να πάρουν τη σκυτάλη φρέσκα χειροποίητα ζυμαρικά και προτάσεις σε ριζότο και πίτσα.
Ανάμεσα στις προτάσεις ξεχωρίζει το ραβιόλο με κρόκο, σπανάκι, ανθότυρο, καβουρδισμένο βούτυρο και φασκόμηλο, τα λαζάνια alla bolognese καθώς και η τηγανητή pizza fritta με πικάντικο σαλάμι, ανθότυρο, ντομάτα και παρμεζάνα. Για τη συνέχεια τον λόγο παίρνουν παραδοσιακά κυρίως πιάτα όπως η μοσχαρίσια tagliata και το χοιρινό φιλέτο saltimbocca.
O πιο γλυκός επίλογος γράφεται με λαχταριστά επιδόρπια όπως η zuppa ingleze και χειροποίητα σπιτικά παγωτά εποχής, ενώ κάθε δείπνο πλαισιώνεται με εξαίρετες οινικές επιλογές που προτείνουν οι sommeliers του εστιατορίου.
Info
Ερμού 119 – Άστιγγος 10, Αθήνα, Τηλ.: 2103212010