Η Άλεξ Βασιλάτου, ένα νέο και πολλά υποσχόμενο πλάσμα, δηλώνει λάτρης των ζυμαρικών κι έτσι δεν θα μπορούσε παρά να κάνει την αγάπη της… επάγγελμα! Μετά τις σπουδές της στη σχολή Gordon Bleu, την εξάσκησή της στην κουζίνα του Gordon Ramsay στο Savoy Grill του ομώνυμου λονδρέζικου ξενοδοχείου και στην κουζίνα του περίφημου Mavromatis στο Παρίσι, γύρισε στη χώρα της και τόλμησε. Τόλμησε, πάντα με τη στήριξη του αγαπημένου της μπαμπά, Νικόλα, να ανοίξει το δικό της pasta bar στην πλατεία Δεξαμενής που φέρει το όνομα «ALEX the fresh pasta bar».
Σε αυτό τον cozy χώρο, που μοιάζει σαν να ξεπροβάλλει από κάποιο γραφικό στενό της Ρώμης, η Άλεξ σερβίρει σε υπέροχα σκεύη χορταστικές μερίδες ζυμαρικών, όλα χειροποίητα και φρέσκα, που παρασκευάζονται καθημερινά στο μαγαζί. Ταλιατέλες με ελληνικό πέστο, κουκουνάρι, παρμεζάνα και φέτα Κεφαλλονιάς, μικρά ριγκατόνι με μελίχλωρο Λήμνου, κεφαλογραβιέρα Αμφιλοχίας και φέτα Κρήτης, κοχυλάκια με μανιτάρια και μαύρη τρούφα είναι μερικά μόνο από τα πιάτα που πρέπει να γευτείτε.
Το μαγικό των συνταγών του «ALEX the fresh pasta bar» είναι ότι ο καθένας μπορεί να νιώσει στον ουρανίσκο του όλες τις γεύσεις, να «ακούσει» την ένταση των φρέσκων και αγνών προϊόντων. Στα συν του μαγαζιού η έλλειψη ορεκτικών και διαφόρων άλλων πιάτων που συνήθως αποπροσανατολίζουν τον επισκέπτη και τον κάνουν να χάνει την ουσία και την ταυτότητα ενός τόσο ιδιαίτερου εστιατορίου.
Info
Πλ. Δεξαμενής 3, Αθήνα, Τηλ.: 2103644142