Γι’ αυτό οι σεφ που ασχολούνται με τα θαλασσινά και τα ψάρια είναι λίγοι και εκλεκτοί! Ένας από αυτούς, ο Ξενοφώντας Κατσιμαγκλής, ο οποίος μετά από πολλές δεκαετίες στις κουζίνες γνωστών εστιατορίων, δημιούργησε με τη Σάντρα Ραμπάτ ένα ζεστό και φιλόξενο μαγαζί όπου το ψάρι έχει πρωταγωνιστικό ρόλο.
Φέροντας το όνομα «Ακροβόλι», που σημαίνει μολυβένιο βαρίδι που τοποθετείται κοντά στα αγκίστρια της πετονιάς, ξεχωρίζει για την ταυτότητα και τον αυθεντικό του χαρακτήρα τόσο στο χώρο και τη διακόσμηση όσο και στο μενού.
Όστρακα ωμά -όπως κυδώνια και γυαλιστερές-, θεϊκά αλίπαστα -όπως καπνιστό φιλέτο πέστροφας-, αλλά και μία μεγάλη ποικιλία από ορεκτικά -όπως λιαστό χταπόδι στα κάρβουνα, καραβιδόψυχα τηγανητή με σάλτσα ταρτάρ- σας δίνουν μία μικρή γεύση τού τι θα ακολουθήσει…
Οι επιλογές πολλές και οι περισσότερες από αυτές πεντανόστιμες και δελεαστικές. Σπαγγέτι με αβγά αχινού και καπνιστό σολομό, ψαρόσουπα από ροφό και σφυρίδα με φρέσκα λαχανικά είναι δύο μόνο από τα πιάτα που πρέπει να δοκιμάσετε, όπως άλλωστε και κάποιο από τα ολόφρεσκα ψάρια που μυρίζουν κυριολεκτικά θάλασσα.
Άξιες αναφοράς και οι πολύ καλές τιμές! Ο Ξενοφών και η Σάντρα σπάνε τα καθιερωμένα και αποδεικνύουν με τις τιμές του μαγαζιού τους ότι το καλό και φρέσκο ψάρι και τα θαλασσινά, ένα εκλεκτό γεύμα σε έναν υπέροχο χώρο, δεν κοστίζει μια μικρή περιουσία, κάνοντας και σε αυτό το κομμάτι τη διαφορά σε σχέση με τα υπόλοιπα εστιατόρια ψαρικών. Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο που στα διπλανά τραπέζια θα δείτε να κάθεται η ανφάν-γκατέ της κοσμικής ζωής της Αθήνας!
Info
Ποσειδώνος 14, Βούλα, Τηλ. 2108990152