Μετά λοιπόν από μία επίμονη πορεία γευστικής αναζήτησης στις γαστρονομικές γωνιές της Αττικής και στηριζόμενοι πάντα σε μία σειρά προτεραιοτήτων όχι μόνο της οικονομικής κατάστασης ή της γευστικής τελειότητας της εκάστοτε επιχείρησης αλλά στην πραγματική αξία της κάθε επιλογής μας, που αυτή έγκειται στο μεράκι και την υπευθυνότητα του κάθε επιχειρηματία, ώστε να προσφέρει το καλύτερο, με τις χαμηλότερες τιμές και το όσο το δυνατόν άψογο, αλλά όχι εξεζητημένο σέρβις, καταλήξαμε στις προτάσεις που σας παρουσιάζουμε.
Και όλα αυτά αφού στην εποχή της ταχύτητας και των προκατασκευασμενων απολαύσεων, έχει θεσπιστεί ότι ένα εστιατόριο είναι καλό, εάν προηγουμένως έχει διαθέσει ένα τεράστιο διαφημιστικό «budget» και βέβαια έχει και τις καταλληλότερες γνωριμίες, και εάν ακόμη διαθέτει ένα πλούσιο ή εντυπωσιακό διακοσμητικό ντεκόρ, που προϋποθέτει όμως επένδυση εκατομμυρίων.
Η φιλοσοφία όμως αυτής της στήλης έρχεται να φέρει το μέτρο εκεί που ήταν αρκετά χρόνια πριν, όταν το καλό φαγητό προϋπόθετε ΜΕΡΑΚΙ, ΑΓΑΠΗ ΓΙ’ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ, και το σημαντικότερο ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του εκάστοτε δημιουργού.
Ψάξαμε λοιπόν μέσα από τις πιο εξεζητημένες αίθουσες, μέχρι και τη μικρότερη ταβερνούλα της γειτονιάς, και βρήκαμε τις γευστικές γωνιές, που κατά τη γνώμη μας, αγγίζουν όλο το φάσμα της γεύσης, από το «must restaurant» με την υπέρμετρη πολυτέλεια, αλλά τη μικρή οικογενειακή ταβερνούλα, στηριζόμενοι μόνο στην ποιότητα των υλικών, τη θαλπωρή, το σέρβις, και το συνολικό κόστος μιας τέτοιας εξόδου.
Συμπεριλαμβάνουμε λοιπόν για άλλη μία χρονιά στα Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2018 τα εστιατόρια που μιλήσανε στην ΚΑΡΔΙΑ, στην ΤΣΕΠΗ και στο ΣΤΟΜΑΧΙ μας, ακολουθώντας το μοναδικό αυτό τρίπτυχο της επιτυχίας χωρίς να παρασυρόμαστε από τις πλάνες σειρήνες του συστήματος.
Μόνη δική σας στήριξη αυτής της προσπάθειας η επίσκεψή σας σε αυτά και η αποστολή e-mail ([email protected]) προς εμάς με τις εντυπώσεις σας ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΠΟΡΈΣΟΥΜΕ ΝΑ ΕΠΙΛΈΞΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΎΤΕΡΟ ΑΠΌ ΤΑ ΚΑΛΎΤΕΡΑ.
Καλή σας όρεξη!
ΕΠΙΛΕΓΟΝΤΑΣ ΜΑΖΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ
ΕΑΤ ΑΤ MILTONS Στη σκιά της Ακρόπολης
Στην πανέμορφη Πλάκα, τη συνοικία των Θεών, συναντήσαμε ένα από τα καλύτερα και ποιοτικότερα restaurants της Αθήνας. Πρόκειται για το διαχρονικό «Eat at Miltons», που χρόνια τώρα μας ταξιδεύει γευστικά στους χώρους της διεθνούς κουζίνας που γνωρίζει πολύ καλά. Αψογο αλλά όχι εξεζητημένο σέρβις, ευγένεια, χαμόγελο, υποβλητική ατμόσφαιρα, απαλή μουσική και απίστευτες γευστικές εναλλαγές. Από τις κορυφαίες επιλογές μας στα Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2018.
Ανδριανού 91, Πλάκα, τηλ. 210-3249129.
El Catrin Με μεξικάνικη φινέτσα
Από την πολύβουη Γλυφάδα μάς έρχεται το νέο στολίδι με… λατινοαμερικάνικες γευστικές καταβολές. Βέβαια, η κεντρική έμπνευση έρχεται από το Μεξικό, αλλά οι γεύσεις που αντιπροσωπεύει αγγίζουν όλο το φάσμα από κουζίνες της Λατινικής Αμερικής. Απολαύστε μια μεγάλη ποικιλία από tacos (street, veggie, chicken κ.ά.) αλλά και τα ανεπανάληπτα burritos, ή Quesadillas. Από τις πρώτες επιλογές στα Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2018.
Φοίβης 15, Γλυφάδα, τηλ: 210-8945002.
SAKANA SUSHI Σε Νέα Ερυθραία και Κολωνάκι
Με Ιαπωνικές γεύσεις έρχεται το «Sakana Sushi» να πάρει τη θέση που ταιριάζει στη ζωή σας. Στην πανέμορφη Νέα Ερυθραία ή το κοσμοπολίτικο Κολωνάκι, σας μεταφέρει στο μαγικό κόσμο της ιαπωνικής κουζίνας. Εδώ θα βρείτε sushi σε όλες τις μορφές του, με έμφαση στα rolls (maki, inside out, special rolls) και πολλές ακόμη ιαπωνικές λιχουδιές. Στα Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2018.
Χαρ. Τρικούπη 146, Νέα Ερυθραία, τηλ: 210-6200017 και Βαλαωρίτου 10, Κολωνάκι, τηλ: 210-3647080.
ΚΑΤΣΟΥΡΜΠΟΣ Στο μαγικό «Βατραχονήσι»
Βρίσκεται στην πλατεία Προσκόπων, εκεί που κάποτε ήταν το «Μαγικό Βατραχονήσι» στο Παγκράτι, και σίγουρα από το 2005 έχει γράψει τη δική του ιστορία, αφού έχει χαρακτηριστεί από τον τοπικό Τύπο ως «Η αναγέννηση της κρητικής κουζίνας στην Αθήνα». Τα υλικά στον «Κατσούρμπο» έρχονται από μικρές παραγωγικές μονάδες της Κρήτης κάθε εβδομάδα και παρασκευάζονται με μεράκι και τα αγνότερα υλικά. Αξια στα Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2018.
Αμύντα 2, Παγκράτι, τηλ: 210-7222167.
ΤΟ ΑΥΓΟ ΤΟΥ ΚΟΚΚΟΡΑ Στο πανέμορφο νεοκλασικό
Σε ένα αρχοντικό ενός αιώνα, που όμως ανακαινίστηκε με σεβασμό ώστε να μη χάσει τίποτα από την παλιά του αίγλη, λειτουργεί με επιτυχία το «Αυγό του κόκκορα». Από τις δώδεκα το μεσημέρι μέχρι τη μία το βράδυ σερβίρει αυθεντικές σπιτικές λιχουδιές με έμφαση στα αγνά υλικά και τις καλομαγειρεμένες σπεσιαλιτέ. Ο χώρος επιβλητικός, με ειδικούς προβολείς να αναδεικνύουν το πέτρινο κτίριο, θα σας μαγέψει. Αξια στα Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2018.
Λεωνίδου 46 και Μιλέρου 25, Μεταξουργείο, τηλ: 210-5249750.
ΟΙΝΟΜΑΓΕΙΡΕΙΟΝ ΤΩΝ ΘΕΩΝ Η Αναγέννηση της παράδοσης
Εμείς οι Ελληνες τις χαρές τις έχουμε συνδέσει με το σπιτικό φαγητό, το ποιοτικό κρασί και την καλή παρέα. Κληρονόμοι της πλουσιότερης στον κόσμο γαστρονομίας, σε υλικά, τρόπους μαγειρέματος, πολιτισμό, αλλά και σοφία, αναζητούμε πάντα ένα καλό στέκι, μια «προέκταση» του σπιτιού μας. Στο «Οινομαγειρείο των Θεών» θα αισθανθείτε σαν στο σπίτι σας. Για άλλη μία φορά στα Χρυσά Βραβεία Γεύσεων και για το 2018.
Μακρυγιάννη 23-27, Μουσείο Ακρόπολης, τηλ: 210-9233721.
ΤΟ ΨΑΡΟΝΕΦΡΙ Ο ΒΑΓΓΕΛΗΣ Στο όμορφο Μαρούσι
Ποιος δεν γνωρίζει το «Ψαρονέφρι» του Αμαρουσίου; Πρόκειται για τη φημισμένη χασαποταβέρνα με το εξαιρετικό της ψαρονέφρι (ψητό χοιρινό φιλέτο), που την έχει κάνει ανάρπαστη σε ολόκληρη την Αττική. Βρίσκεται κοντά στο Ολυμπιακό Στάδιο. Στην οδό Πέλικα και σε μία από τις εξόδους της λεωφόρου Κύμης. Καλό κρέας και άφθονο εξαιρετικό χύμα κρασί σε πρώτη επιλογή. Το επιλέξαμε και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα. Και στα Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2018.
Πέλικα 64, Μαρούσι, τηλ. 210-2822515, 210-2824531.
ΤΟ ΚΟΥΤΟΥΚΙ ΤΟΥ ΚΑΝΟΥΣΗ Από την Κηφισιά
Στην όμορφη Κηφισιά υπάρχει μια παραδοσιακή ταβέρνα με προσεγμένες παραδοσιακές γεύσεις μαγειρευτού φαγητού, καθώς και με ψητά σχάρας που σερβίρονται με βαρελίσιο κρασί . Εμάς στα Βραβεία Γεύσεων μας έκαναν εντύπωση ο επαγγελματισμός και το μεράκι, πέρα από την άψογη γεύση και τη μεγάλη ποικιλία της ελληνικής μεσογειακής κουζίνας. Και πακέτο για το σπίτι. Πρέπει να πάτε. Στα Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2018.
Καρπάθου 22 Κηφισιά, τηλ: 210-8080934.
PARS Περσική γευστική ιεροτελεστία
Από τη μυστηριακή Περσία, τη χώρα των μεγάλων αυτοκρατοριών, μας έρχεται μία ακόμη ποιοτική πρόταση για τα Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2018. Πρόκειται για το «Pars», το εξαιρετικό περσικό εστιατόριο που έχει ξαναστολίσει με την παρουσία του τα βραβεία μας. Ο χώρος μυστηριακός, με υποβλητικό φωτισμό, οι γεύσεις καθαρά περσικές παραδοσιακές, το σέρβις άψογο και εάν το ζητήσετε ο «ναργιλές» έρχεται δίπλα σας ώστε να κλείσετε το γεύμα σας με παραδοσιακό περσικό τρόπο.
Παλαιολόγου Κωνσταντίνου 15, Χαλάνδρι, τηλ: 210-6817277.
ΠΕΡΙ ΟΥΣΙΑΣ Στην αρχοντική βίλα του Χαλανδρίου
Στο πυρωμένο τζάκι του ή σε κάποια από τις πολλές ζεστές του γωνιές, το «Περί ουσίας» περιμένει να σας ξεναγήσει γευστικά έτσι όπως ξέρει μόνο αυτό, αφού στην πανέμορφη αυτή βίλα του Χαλανδρίου όλα λειτουργούν στην εντέλεια. Εδώ θα γνωρίσετε την πραγματική κουζίνα ενός αυθεντικού μεζεδοπωλείου, αφού το μενού είναι τόσο πλούσιο από εκλεκτούς μεζέδες, που δεν θα ξέρετε τι να επιλέξετε. Στα Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2018.
Θησέως 25 & Δουκίσσης Πλακεντίας, Χαλάνδρι, τηλ: 210-6830220.
FAVELA Από τον γραφικό Κεραμεικό
Σε μία «underground» γειτονιά ο τίτλος «Favela» έρχεται να «κουμπώσει» μαγικά. Βέβαια όταν περάσετε την εξωτερική πύλη θα διαπιστώσετε ότι η «Favela» ίσως και να αποτελεί το… παλάτι της περιοχής. Χώρος μουσικής, ποτού αλλά και καλού φαγητού με προσεγμένα υλικά και καλομαγειρεμένες σπεσιαλιτέ μας κέρδισε από την πρώτη στιγμή. Χαμηλός φωτισμός εξαιρετικό ντεκόρ. Τι άλλο έπρεπε να διαθέτει για να το συμπεριλάβουμε στα Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2018;
Αρτεμισίου 4, Κεραμεικός, τηλ: 210-3412413.
J Ενα γράμμα, μία ιστορία
Από την Κηφισιά μας έρχεται η επόμενη γευστική έκπληξη. Πρόκειται για το «J».Eνα all day restaurant, που συνδυάζει το πρωινό breakfast με την εξαιρετική κουζίνα διεθνών προδιαγραφών και το βραδινό bar-club, που τις βραδινές ώρες με τα δυνατά bits σε καθηλώνει. Ποιοτικές γεύσεις, εξαιρετικά κοκτέιλ και χαμογελαστές φατσούλες σε πρώτη ζήτηση. Θα ήταν ανεπίτρεπτο εάν δεν κοσμούσε τα φετινά Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2018.
Αργυροπούλου 6, Κηφισιά, τηλ: 210-8013896.
ΤΟ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΤΗΣ ΛΙΖΑΣ Από τη ΜΑΓΕΥΤΙΚΗ Πολιτεία
Μας έρχεται μία ακόμη ποιοτική και συνάμα παραδοσιακή πρόταση. Πρόκειται για το «Ρουμελιώτικο στέκι της Λίζας», που και μόνο ο τίτλος του μας οδηγεί στην… παράδοση. Μέσα σε ένα καταπράσινο περιβάλλον μπορείτε στο καυτό του τζάκι να απολαύσετε ποιοτικές παραδοσιακές σπεσιαλιτέ όπως τον παλιό καλό καιρό. Το επιλέξαμε γιατί πραγματικά αξίζει και το συμπεριλάβαμε στα Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2018. Αν δεν πάτε, χάσατε.
Αγίου Γεωργίου 2, Κηφισιά-Πολιτεία, τηλ: 210-8085991.
ΑΓΓΕΛΑΚΙΑ Από το καταπράσινο Χαλάνδρι
Εκεί που η πολυτέλεια και η φινέτσα γίνονται πράξη ζωής. Να ένας τίτλος που θα ταίριαζε στα «Αγγελάκια» του Χαλανδρίου. «Μαγική» διακόσμηση, έξοχοι χώροι, εκπληκτικός φωτισμός. Αλλά στα «Αγγελάκια» τον πρώτο ρόλο παίζουν η ποιότητα και η παράδοση, αφού εδώ οι γεύσεις συμβαδίζουν με την εξαιρετική διακόσμηση, παίρνοντας άριστα. Eτσι εμείς αποφασίσαμε να το συμπεριλάβουμε στα Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2018. Να πάτε.
Επιδαύρου 55 και Κ. Βάρναλη, Χαλάνδρι, τηλ: 210-6833873, 210-6852244.
ΟΛΥΜΠΙΟΥ ΑΜΑΛΘΕΙΑ Από το γραφικό Κουκάκι
Εδώ, στην οδό Ολυμπίου, οι… ολύμπιες γεύσεις αποτελούν πρωταρχική μέριμνα των ιδιοκτητών. Η ποιότητα συμβαδίζει με τη γεύση και το άψογο σέρβις. Eτσι κι εμείς αποφασίσαμε για άλλη μία χρονιά να συμπεριλάβουμε το «Ολυμπίου Αμάλθεια» στα Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2018. Δοκιμάστε το εξαιρετικό λεμονάτο χοιρινό η τα αχτύπητα κεφτεδάκια με ούζο και δυόσμο, και ακόμη μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε την κρητική παραδοσιακή μαραθόπιτα.
Γ. Ολυμπίου 8, Κουκάκι, τηλ: 210-9242780.
ΤΟ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ Από το μοναδικό Χαϊδάρι
Πρόκειται για την τρίτη βράβευση της εξαιρετικής ταβέρνας «Το κάτι άλλο» από τη στήλη μας και στα Χρυσά Βραβεία Γεύσεων 2018. Ο λόγος; Μα τι άλλο περισσότερο από την εξαιρετική ποιότητα με τα αγνά υλικά, το προσεγμένο σέρβις, αλλά κυρίως τις μαγικές μουσικές βραδιές που έχουν γράψει ιστορία στην περιοχή. Εδώ η παραδοσιακή ελληνική κουζίνα παρουσιάζεται μπροστά σας σε όλο της το… γευστικό μεγαλείο.
Στρ. Καραϊσκάκη 26, Χαϊδάρι, τηλ: 210-5901455.
Από τον Αλέξανδρο Τριβόλη
● Επιμέλεια: Γιάννα Γεωργούλα,
e-mail: [email protected]
[dynamic-sidebar id=”post-area-diabaste”]