Συνταγή για ζεστή σοκολάτα, από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου
Υλικά
1½ φλ. γάλα πλήρες
1/2 φλ. κρέμα γάλακτος
1/4 κ.γ. αλάτι
1/4 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
250 γρ. κουβερτούρα ή μαύρη σοκολάτα υψηλής περιεκτικότητας σε κακάο 60% ή 70% (κομμένη σε κομματάκια)
Διαδικασία
Η παραδοσιακή κοτόσουπα είναι βάλσαμο για τις βροχερές μέρες - Βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή
Πρώτα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Προσθέτουμε το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Αν σας αρέσει η πολύ γλυκιά γεύση μπορείτε να προσθέσετε λίγη καστανή ζάχαρη. Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το μίγμα. Προσοχή δεν θέλουμε να βράσει το μείγμα. Απλά να το ζεστάνουμε τόσο όσο να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους. Μόλις αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκαλίτσες στα πλαϊνά της κατσαρόλας, την αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν όμορφα με το υπόλοιπο μείγμα. Εάν αντιμετωπίσουμε δυσκολία σε αυτό, τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στο μάτι και ζεσταίνουμε ξανά. Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία όμως, ίσα ίσα να επιτρέψουμε να λιώσει καλά. Σερβίρουμε σε μεγάλη κούπα.
Χαμομήλι με τζίντζερ – Θεϊκά ροφήματα που θα σας ζεστάνουν
Υλικά
2 φλιτζ. νερό
1 ξυλάκι κανέλα
3 σκελίδες γαρύφαλλο (ολόκληρο)
1 φακελάκι χαμομήλι
1 φακελάκι τζίντζερ
2 κουταλιές της σούπας από 1/2 λεμόνι
Διαδικασία
Σε μία μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε τα δύο φλιτζάνια νερό με την κανέλα και το γαρύφαλλο, ανακατεύοντας τα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά. Όσο το μείγμα βράζει, χαμηλώνουμε τη φωτιά από μέτρια σε χαμηλή και αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά. Κλείνουμε τη φωτιά και βγάλε από μέσα την κανέλα και το γαρύφαλλο, προσθέτοντας τα φακελάκια χαμομηλιού και τζίντζερ. Αφήνουμε για δέκα λεπτά. Στη συνέχεια βγάζουμε τα φακελάκια και προσθέτουμε το μέλι και το χυμό λεμονιού. Βάζουμε ξανά στη φωτιά σε μία μέση θερμοκρασία και ανακατεύουμε ώσπου το μέλι να διαλυθεί.
Ειδήσεις σήμερα
Η παραδοσιακή κοτόσουπα είναι βάλσαμο για τις βροχερές μέρες – Βρήκαμε την πιο εύκολη συνταγή