Υλικά – Χταπόδι στιφάδο
- Χταπόδι περίπου 1.700 γρ.
- 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο κατεψυγμενα
- 2 σκ. σκόρδο
- 2 φύλλα δάφνης
- 70 ml κόκκινο κρασί
- 2 κ.τ.σ ξίδι κοκκινο
- 150 ml ελαιόλαδο
- 4 κόκκους μπαχάρι
- 1 κ.τ.γ κόκκους μαυρο πιπέρι
- 1 κ.τ.σ πελτέ ντομάτας
- Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
Καθαρίζετε το χταπόδι, κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια ή χωρίζουμε απλά τα πλοκάμια. Βάζετε μια κατσαρόλα στη φωτιά, άδεια.
Όταν ανεβάσει θερμοκρασία ρίχνετε μέσα το χταπόδι και την σκεπάζετε με το καπάκι. Το αφήνετε έτσι για 15 λεπτά να βγάλει τα υγρά του.
Μετά προσθέτετε το ελαιόλαδο. Ανακατεύετε και σοτάρετε για 10 λεπτά. Προσθέτετε το σκόρδο, τα φύλλα της δάφνης και τους κόκκους πιπέρι και το μπαχάρι. Βάζετε τον πελτέ και σοτάρετε για 3 λεπτά.
Βάζετε το κοκκάρι και το σοτάρετε για 5 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και το ξίδι.
Σκεπάζετε την κατσαρόλα, χαμηλώνετε τη φωτιά στο ελάχιστο και αφήνετε να βράσει για 1 ώρα και 40 λεπτά τουλάχιστον..
Αν χρησιμοποιείτε χύτρα ταχύτητος, θα πάρει περίπου 40 λεπτά. Αν έχει πολλά υγρά, αφήστε το ξεσκέπαστο μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Το σερβίρετε σε πιατέλα και το συνοδεύετε με αχνιστό ρύζι μπασματι.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ξερά κρεμμύδια στιφάδο.
Ειδήσεις σήμερα
Survivor: Η Ασημίνα καρφώνει Τζέιμς-Σταυρούλα και ο Χριστόφορος τον Φάνη
Βασίλισσα Λετίθια: Η ρομαντική εμφάνιση στο πλευρό του Φελίπε
Πριγκίπισσα Κέιτ: Η έκπληξη που ετοιμάζει για τον γιο της Λούις
Μαρία Θωμά: «Θα παίξω τη ρεπόρτερ στην ταινία του Brad Pitt για τη Formula 1» [Βίντεο]
Σασμός spoiler 3/4: Τι θα αποκαλύψει ο Χρήστος στον Αντώνη και θα φέρει ανατροπές; [Βίντεο]
Survivor spoiler 3/4: Κλείδωσε! Αυτή η ομάδα κερδίζει την 3η ασυλία [Βίντεο]