Υλικά – Χοιρινές μπουκιές με σύκα
1 κιλό χοιρινό λαιμό κομμένο σε μικρά κομμάτια
100 γρ. ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 πιπεριά πράσινη
1 πιπεριά Φλωρίνης
150 ml κόκκινο κρασί
6 φρέσκα σύκα
½ κουταλάκι θυμάρι ή ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Διαδικασία
Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κομμάτια το χοιρινό απ’ όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε το κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες και ανακατεύουμε ώσπου να πάρει χρώμα και να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις πιπεριές κομμένες σε μέτρια κομμάτια και ανακατεύουμε.
Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Αλατίζουμε και προσθέτουμε μία κούπα ζεστό νερό. Σκεπάζουμε με ένα καπάκι και αφήνουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία να ψηθεί για περίπου 40 λεπτά.
Ρίχνουμε τα σύκα κομμένα στα τέσσερα και το θυμάρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 5 λεπτά. Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρουμε.
Ειδήσεις σήμερα
Γιώργος Πατούλης: H αποκάλυψη για το φύλο του μωρού και το όνομα που θα πάρει [βίντεο]
«Η αρχόντισσα του Ακρωτηρίου» της Ζοέλ Λοπινό, εκδόσεις Μίνωας (προδημοσίευση)
Γκλέτσος: Κύμβαλο αλαλάζων ο Κασσελάκης – Δεν υφίστατο ως Πρόεδρος