Υλικά – Cheesecake σοκολάτας
Για την ζύμη μπισκότου
250 γρ. μπισκότα Οreo Cookies
50 γρ. βούτυρο, λιωμένο
Για τη σάλτσα σοκολάτας
500 γρ. κουβερτούρα
500 ml κρέμα γάλακτος
Για την γέμιση
300 γρ. κουβερτούρα
500 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ. ζάχαρη άχνη
500 γρ. μασκαρπόνε
2 βανίλιες
Διαδικασία
Ετοιμάζουμε τη βάση μπισκότου. Τοποθετούμε τα μπισκότα στο μπλέντερ μαζί με το βούτυρο μέχρι να θρυμματιστούν. Στρώνουμε σε μια φόρμα με στεφάνι 28 εκ, το μείγμα των μπισκότων πατώντας τα με τον πάτο ενός ποτηριού.
Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το μασκαρπόνε μέχρι να αφρατέψουν και τα αφήνουμε στην άκρη. Χτυπάμε και την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να πήξει και ρίχνουμε μέσα το τυρί με την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπέν μαρί και την ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα με το τυρί.
Αδειάζουμε το μείγμα μέσα στην στεφανή, επάνω στη βάση μπισκότου και το βάζουμε στο ψυγείο, για περίπου 3 ώρες.
Για τη σάλτσα σοκολάτας: Λιώνουμε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και ρίχνουμε σιγά-σιγά την κρέμα, ανακατεύοντας ώστε να ενσωματωθεί στο μείγμα. Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και την ρίχνουμε πάνω από το τσίζ κέικ. Τοποθετούμε στο ψυγείο μέχρι να στερεοποιηθεί η σάλτσα και σερβίρουμε το γλυκό μας.
Ειδήσεις σήμερα
Ασκήσεις για όλο το σώμα με ένα λάστιχο από τη Μάντη Περσάκη
Το MEGA, το OPEN και στη μέση ο Νίκος Κοκλώνης
Κατερίνα Καινούργιου: Παρτάρει με τους συνεργάτες της στο μαγαζί του συντρόφου της