Υλικά – Burger με σπιτικά ψωμάκια στο air fryer
Για το ψωμάκι
280 γραμμ. γάλα
1 φακελάκι μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 αβγό
500 γραμμ. αλεύρι γ.ό.χ.
60 γραμμ. βούτυρο
Αλάτι
Για το burger
4 x 200 γραμμ. κιμάς μοσχαρίσιος, 1 φορά περασμένος
Ντομάτες
Μαρούλι
Μαγιονέζα
Διαδικασία
Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ το γάλα, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύετε καλά. Προσθέτετε το αλεύρι, το αβγό και το αλάτι και χτυπάτε με το γάντζο σε μέτρια ταχύτητα. Συνεχίζετε με το βούτυρο και συνεχίζετε να ανακατεύετε.
Οταν η ζύμη είναι έτοιμη, στρώνετε αντικολλητικό χαρτί στο air fryer και βάζετε τη ζύμη σε λειτουργία φουσκώματος. Τη μοιράζετε σε μικρά ψωμάκια, τα βάζετε λίγο να φουσκώσουν ξανά και αλείφετε με κρόκο αβγού. Τα ψήνετε μέχρι να πάρουν χρώμα.
Παράλληλα, ετοιμάζετε τα μπιφτέκια. Τα βάζετε με λίγο ελαιόλαδο στο air fryer και ψήνετε για 20’. Οταν είναι έτοιμα, φτιάχνετε τα μπέργκερ, προσθέτοντας τα υλικά της αρεσκείας σας.
Ειδήσεις σήμερα
Φωτεινή Πετρογιάννη: Μάς δείχνει το σαλόνι του σπιτιού της λίγο πριν γίνει μαμά
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 23 Οκτωβρίου
Τα σημαντικότερα γεγονότα που έγιναν σαν σήμερα 23 Οκτωβρίου
Σειρές που προκαλούν πονοκέφαλο στα κανάλια – Ποιο είναι το μέλλον τους
Ελένη Μενεγάκη: Η ζωή εκτός τηλεόρασης μέσα από φωτογραφίες