Υλικά – Φιλέτο κοτόπουλο γεμιστό
Για το κοτόπουλο
600 γραμ. φιλέτο κοτόπουλο
1 κουταλάκι μουστάρδα
1/3 κουταλάκι ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Για τη γέμιση
150 γραμ. γραβιέρα
150 γραμ. καπνιστή πανσέτα
1/2 πράσινη πιπεριά
Για το μαγείρεμα
80 γραμ. βούτυρο
50 ml άσπρο κρασί
1/2 κύβο κοτόπουλο
150ml κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
Αρχικά κόβουμε την γραβιέρα, την καπνιστή πανσέτα και την πιπεριά σε μικρούς κύβους και ανακατεύουμε σε ένα μπολ. Παίρνουμε τα φιλέτα κοτόπουλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε στη μέση. Προσθέτουμε την μουστάρδα, τη ρίγανη, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε εσωτερικά και εξωτερικά τα φιλέτα με τα χέρια μας φορώντας γάντια.
Με ένα κουτάλι γεμίζουμε από τη γέμιση τα φιλέτα και κλείνουμε προσεκτικά με οδοντογλυφίδες. Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλο πολύ καλά και απ’ τις δύο πλευρές. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί.
Διαλύουμε τον κύβο κοτόπουλο σε 400 ML ζεστό νερό και ρίχνουμε στο τηγάνι.
Κλείνουμε με καπάκι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για περίπου 20 λεπτά. Τέλος, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και αφήνουμε να βράσει για 2 λεπτά ακόμα. Αποσύρουμε από τη φωτιά, αφαιρούμε τις οδοντογλυφίδες και σερβίρουμε με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Καλή επιτυχία!
Ειδήσεις σήμερα
Σίσσυ Χρηστίδου: Καλύτερες από ποτέ οι σχέσεις με τον Μαραντίνη – Το σημάδι που το αποδεικνύει
Τζένιφερ Λόπεζ: Η λεπτομέρεια στη νέα της εμφάνιση που κανείς δεν πρόσεξε – Φορά τη βέρα της;
Ασταμάτητος ο βασιλιάς Κάρολος – Νέα εμφάνιση που αποδεικνύει την αγάπη του για την Ελλάδα
Ήβη Αδάμου για Μιχάλη Κουϊνέλη: «Χαίρομαι που βρέθηκα τυχαία στον δρόμο του» [βίντεο]
Euro 2024: Με Ρονάλντο και Πέπε η αποστολή της Πορτογαλίας
Survivor spoiler 21/5: Ποιος παίκτης ζήτησε να αποχωρήσει οικειοθελώς;