Υλικά – Ζαμπονοτυροπιτάκια
1 πακέτο σφολιάτα
Γέμιση
200 γρ. γαλοπούλα
150 γρ. τυρί κρέμα
150 γρ. mix τυριών
20 ml γάλα
1/2 κ.γ. θυμάρι και ρίγανη
Πιπέρι
Άλειμμα
1 αυγό
1κ.γ. γαλα
Διαδικασία
Αρχικά αφήνουμε την σφολιάτα για περίπου μισή ώρα εκτός ψυγείου. Ψιλοκόβουμε την γαλοπούλα σε μικρά κομμάτια και μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το μείγμα τυριών και το τυρί κρέμα.
Προσθέτουμε το γάλα το θυμάρι και την ρίγανη καθώς και το πιπέρι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά. Ανοίγουμε πάνω στο μπάγκο εργασίας το φύλλο της σφολιάτας και κόβουμε στα τέσσερα. Στο μισό μέρος του φύλλου δημιουργούμε τρεις μικρές χαρακιές, ώστε να μπορεί να φεύγει ο αέρας κατά το ψήσιμο.
Στο άλλο μισό, βάζουμε μία γενναία κουταλιά από την γεμίσηγ και κλείνουμε το πιτάκι. Μεταφέρουμε σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε το αυγό με το γάλα και με ένα πινέλο αλείφουμε την επιφάνεια από τα πιτάκια.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς, για περίπου 15 έως 20 λεπτά. Βγάζουμε από το φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε.
Eιδήσεις σήμερα
Grand Hotel: Φινάλε για το 2024 με καθηλωτικές σκηνές – Ο Πέτρος απειλείται με θανατική καταδίκη
Νίκος Μουτσινάς, Κατερίνα Καινούργιου και το «βασίλειο» του Κοκλώνη που καταρρέει
Βασίλισσα Λετίθια: Μία υπέροκομψη Barbie… ετών 52
Σκάνδαλο στο Μπάκιγχαμ – Καβγάδες, αστυνομία και αναστάτωση σε Κάρολο και Καμίλα
Μαύροι Πίνακες: Έτσι τελειώνει η σειρά του STAR – Απόψε το τελευταίο επεισόδιο
Κατερίνα Καινούργιου: Ξεσπά κατά του Γιώργου Λιάγκα – «Λέει πάρα πολλά ψέματα… Θλίβομαι»