2 μικρά στήθη κοτόπουλου (300 γραμμ.) κομμένα σε φέτες
150 γραμμ. μανιτάρια Portobello σε λεπτές φέτες
200 γραμμ. μπρόκολο
250 γραμμ. noodles
70 ml λευκό κρασί
3 κουταλιές της σούπας σάλτσα sweet chili
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1/2 ρίζα φρέσκο τζίντζερ
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
3 φρέσκα κρεμμύδια
1 ασπράδι αβγού
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού μίγμα 5 μπαχαρικών (γλυκάνισο, κανέλα, κύμινο, κολίανδρο και μπαχάρι), όλα σε σκόνη
150 ml ζωμό κοτόπουλου
1 κουταλιά της σούπας κορν φλάουρ διαλυμένη σε 5 κουταλιές της σούπας νερό
1 κουταλιά της σούπας μαύρο σουσάμι
2 κουταλιές της σούπας σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
Αλάτι & πιπέρι
1 μικρή κόκκινη πιπεριά
Διαδικασία
Κόβετε το μπρόκολο σε φουντίτσες. Κόβετε το τζίντζερ ζουλιέν, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο και το φρέσκο κρεμμύδι ζουλιέν. Σε ένα μπολ μαρινάρετε το κομμένο κοτόπουλο με 1 κουταλάκι κορν φλάουρ, τα πέντε μπαχαρικά, αλάτι, πιπέρι και το ασπράδι του αβγού (ελαφρώς χτυπημένο). Σε ένα γουόκ σοτάρετε με τη μέθοδο του stir fry το κρεμμύδι, το σκόρδο και το τζίντζερ για 2 λεπτά, προσθέτετε το κοτόπουλο και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.
Προσθέτετε τα μανιτάρια κομμένα σε φέτες, το μπρόκολο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και σοτάρετε για 3 λεπτά. Σβήνετε με το κρασί και προσθέτετε τον ζωμό του κοτόπουλου. Βάζετε το sweet chili, το σησαμέλαιο και αλατοπιπερώνετε. Σε μια μέτρια κατσαρόλα με νερό που βράζει, βάζετε τα noodles.
Μαγειρεύετε μέχρι να χωριστούν και να μαλακώσουν, συνήθως περίπου 1,5 έως 2 λεπτά. Στραγγίζετε και αφήνετε στην άκρη. Οταν χοχλάσουν τα υγρά, προσθέτετε το διαλυμένο σε νερό κορν φλάουρ μέχρι να δέσει η σάλτσα και ενσωματώνετε τα noodles. Τα σερβίρετε σε ένα μεγάλο μπολ πασπαλισμένα με το σχοινόπρασο και λίγο μαύρο σουσάμι και στο κέντρο την ψιλοκομμένη τσίλι πιπεριά.
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Ειδήσεις σήμερα
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr