Η ιταλοαυστραλή Σίλβια Κολόκα είναι τηλεοπτική μαγείρισσα και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής.
Αποφάσισε να αποκαλύψει τους χρυσούς κανόνες της για το μαγείρεμα του τέλειου πιάτου ζυμαρικών.
Στο νέο της βιβλίο, «Simple Italian», η 43χρονη σεφ λέει ότι δεν πρέπει ποτέ να σπάτε να μακαρόνια πριν τα βράσετε, γιατί το μήκος τους είναι ιδανικό για να τυλίγονται γύρω από το πιρούνι.
«Με εξαίρεση μόνο εάν χρησιμοποιείτε τα μακαρόνια ως προσθήκη σε μια σούπα, δεν πρέπει ποτέ να τα σπάτε για να χωράνε καλύτερα στην κατσαρόλα. Απλώς, χρησιμοποιήστε μια μεγαλύτερη», σημειώνει.
Επίσης, ενώ πολλοί υποθέτουν ότι η προσθήκη λαδιού στο νερό μαγειρέματος βοηθά στο να μην κολλάνε τα ζυμαρικά μεταξύ τους, η σεφ λέει ότι η μέθοδος αυτή δεν λειτουργεί. «Αν το κάνετε αυτό, το λάδι θα επιπλέει στην κορυφή, καθιστώντας το τελείως άχρηστο, και όταν στραγγίξετε τα ζυμαρικά σας, η επίστρωση λαδιού θα αποτρέψει τη σάλτσα να κολλήσει καλά επάνω τους», εξήγησε.
Φιλέτο Wellington: Το χριστουγεννιάτικο πιάτο που τρώνε σε όλο τον κόσμο
Τι πρέπει να κάνετε, όμως, για να μην κολλάνε τα ζυμαρικά σας; Είναι απλό: Τα βράζετε σε αλατισμένο νερό και τα ανακατεύετε μερικές φορές όσο μαγειρεύονται.
Όσο για τα τέλεια ζυμαρικά al dente; Όπως λέει, πρέπει πάντα να τα βράζετε και όχι να τα σιγοβράζετε.
«Ποτέ μη μαγειρεύετε τα ζυμαρικά σας σε χαμηλή φωτιά, διαφορετικά θα γίνουν ένα κολλώδες χάος. Απαιτείται υψηλή θερμοκρασία» είπε και πρόσθεσε: «Κατά κανόνα, το al dente σημαίνει μαγείρεμα ζυμαρικών για ένα ή δύο λεπτά λιγότερο απ’ ό,τι θα σκεφτόσασταν ενστικτωδώς. Μόλις βγουν τα ζυμαρικά από το νερό, η υπολειμματική θερμότητα θα συνεχίσει τη διαδικασία μαγειρέματος, όπως και όταν βάλεις τα ζυμαρικά σε μια σάλτσα, πάλι θα συνεχίσουν να μαγειρεύονται».
Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις
Survivor 4: Η Μαριαλένα Ρουμελιώτη ήταν ζευγάρι με τον Νίκο Κοσμά
Αποκάλυψη Τάιμς: Η Μέγκαν Μαρκλ εκφόβιζε συστηματικά το προσωπικό του παλατιού
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr