Η «Begnis Catering» και το «Cycladic Café» έχουν ξεκινήσει μια σειρά συνεργασιών με Έλληνες και ξένους διακεκριμένους σεφ, στο πλαίσιο special events και curated dinners του Μουσείου. Φέτος, ανάμεσα στις νέες συνταγές του ανανεωμένου μενού περιλαμβάνονται και τρία πιάτα με την υπογραφή του Γιάννη Μπαξεβάνη: το λεπτοκομμένο μαριναρισμένο ψητό μπούτι κοτόπουλο με baby πατάτες φούρνου και δροσερή σαλάτα, το φαγκρί ψημένο με αγριόχορτα αρωματισμένα με ούζο και λεμόνι και το κριθαρότο με πουρέ σπανάκι, σπαράγγια, λιαστή τομάτα και γαλομυζήθρα Κρήτης.
Νέοι λαχταριστοί συνδυασμοί προστίθενται και στα πιάτα με αβγά, καθιστώντας το Café ιδανικό προορισμό για brunch: δοκιμάστε τα αβγά φούρνου με κρέμα παρμεζάνας, τραγανό προσούτο, ψημένα τοματίνια και φρυγανισμένο ψωμί ενώ ευχάριστη γευστική έκπληξη αποτελούν τα αβγά ποσέ πάνω σε αφρό πατάτας με πραλίνα φουντουκιού και κρουτόν από ψωμί αργής ωρίμανσης.
Οι επιλογές για ελαφριά γεύματα περιλαμβάνουν σούπα και πίτα ημέρας και δροσερές φρέσκιες σαλάτες: επιλέξτε ανάμεσα στην power salad (σαλάτα κινόα με φακές, ψητά λαχανικά, καρύδια, cranberry, ρόδι και αρωματική vinaigrette), τα μικρόφυλλα σαλατικά με vinaigrette λιαστής τομάτας, σταφίδες, ψητά baby καρότα, παντζάρια, πιπεριές και κατσικίσιο τυρί ή τον σολομό ταρτάρ με αβοκάντο, μάνγκο και dressing εσπεριδοειδών. Στα ζεστά πιάτα κυριαρχούν οι συνταγές του Γιάννη Μπαξεβάνη, ξεχωρίζουν όμως και τα χειροποίητα ραβιόλι μαϊντανόριζας, με γαρίδες και αρωματισμένη μπισκ με lime και η tagliata από μοσχάρι γάλακτος με ψητές baby πατάτες και άγρια μανιτάρια.
Λίστα ελληνικών κρασιών μικρών παραγωγών αλλά και πολύ καλές επιλογές για ποτήρι κρασί συνοδεύουν κάθε γούστο και γεύση. Η γευστική εμπειρία κορυφώνεται με ποικιλία λαχταριστών επιδορπίων που προτείνει καθημερινά ο pastry chef του «Cycladic Café».
INFO
Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης, Νεοφύτου Δούκα 4, Αθήνα, Τηλ.: 2107228321-3