Υλικά
Για το κοτόπουλο
2 φιλέτα από στήθος κοτόπουλου
1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ σε σκόνη
1 κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη
1 κουταλιά της σούπας ξύδι βαλσάμικο
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση
Για τη σάλτσα πιπεριού
1 κουταλιά της σούπας βούτυρο, ανάλατο
1 κουταλιά της σούπας κόκκους μαύρο πιπέρι
1 σκελίδα σκόρδο, ολόκληρη
1/3 φλιτζ. κρασί λευκό, ξηρό
2 κουταλιές της σούπας κόρν φλάουρ
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας
½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
Διαδικασία
Σε ένα μπολ ρίχνετε τη σκόνη τζίντζερ, τη σκόνη σκόρδου, το βαλσάμικο ξύδι, 2 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύετε καλά, μέχρι να πάρετε μία πάστα. Αλείφετε τα φιλέτα από στήθος κοτόπουλου με την πάστα και αφήνετε να μαριναριστούν για 2-3 ώρες στο ψυγείο, σκεπασμένα.
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Σε ένα τηγάνι βάζετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο να ζεσταθεί και μόλις είναι έτοιμο, ψήνετε τα μαριναρισμένα φιλέτα κοτόπουλου για 5-6 λεπτά από κάθε πλευρά. Αφαιρείτε από το τηγάνι τα φιλέτα και τα αφήνετε στην άκρη.
Για τη σάλτσα πιπεριού: Στη συνέχεια, χωρίς να σκουπίσετε το σκεύος, βάζετε το βούτυρο να λιώσει. Προσθέτετε τους κόκκους πιπεριού και το σκόρδο και σοτάρετε για 2 λεπτά, μέχρι να βγάλουν τα αρώματα τους.
Αφαιρείτε το σκόρδο και σβήνετε με το κρασί. Περιμένετε να εξατμιστεί το αλκοόλ και ρίχνετε το κόρν φλάουρ, τη σάλτσα σόγιας και την κρέμα γάλακτος.
Μαγειρεύετε τη σάλτσα σε μέτρια φωτιά, μέχρι να δέσει. Περιχύνετε κάθε φιλέτο με 2 κουταλιές από τη σάλτσα πιπεριού και σερβίρετε συνοδεύοντας τα με τραγανές πατάτες φούρνου με μυρωδικά.