Υλικά
3 φιλέτα κοτόπουλο
Για τη μαρινάδα
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, κατά βούληση
Πιπέρι, κατά βούληση
1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο, κοπανισμένο
3 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες
1 κρεμμύδι, κομμένο σε χοντρές φέτες
2 μοσχολέμονα, το χυμό και το ξύσμα
1 φλιτζ. κρασί λευκό, ξηρό
Ξυλάκια για σουβλάκια
2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Πιπέρι φρεσκοτριμμένο, κατά βούληση
Διαδικασία
Ο Πέτρος Συρίγος φουρνίζει κουραμπιέδες και έχει την καλύτερη συνταγή για τα Χριστούγεννα
Κόβετε σε μέτρια μακρόστενα κομμάτια τα φιλέτα κοτόπουλο και τα τοποθετείτε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτετε το ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι, τη ρίγανη, τον κόλιανδρο, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το χυμό και το ξύσμα από τα μοσχολέμονα, το κρασί και ανακατεύετε απαλά με τα χέρια, φροντίζοντας τα υλικά να πάνε παντού.
Σκεπάζετε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζετε στο ψυγείο για 4-6 ώρες. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C στο γκριλ. Βγάζετε το μπολ με το μαριναρισμένο κοτόπουλο από το ψυγείο, αφαιρείτε το κρεμμύδι και περνάτε τα κομμάτια κοτόπουλου σε ξυλάκια για σουβλάκια.
Στρώνετε τη λαμαρίνα του φούρνου με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετείτε επάνω τα σουβλάκια κρατώντας μία απόσταση μεταξύ τους για ομοιόμορφο ψήσιμο.
Αλατοπιπερώνετε και ψήνετε τα σουβλάκια για 20 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσουν, γυρίζοντάς τα στο ενδιάμεσο και από την άλλη πλευρά. Πασπαλίζετε με μαϊντανό και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και σερβίρετε.