- Καθαρίζουμε το σκόρδο και αφαιρούμε το φύτρο ή αλλιώς την καρδιά του σκόρδου.
- Μπορούμε να το αφήσουμε για λίγα λεπτά μέσα σε λεμόνι ή ξύδι. Με αυτόν τον τρόπο δεν εξουδετερώνεται τελείως η μυρωδιά του σκόρδου αλλά «μαλακώνει» πολύ!
- Ένα άλλο μυστικό, είναι να πάρετε τα σκόρδα και να τα ψήσετε στον φούρνο μέχρι να μαλακώσουν. Έπειτα τα παίρνετε, πλέον θα είναι σαν πουρές, και φτιάχνεται την αγαπημένη σας σκορδαλιά χωρίς να είναι βαριά.
- Μπορείτε να πάρετε τις σκελίδες σκόρδου και να τις βράσετε μαζί με λίγο γάλα. Τις αφήνετε μέχρι να μαλακώσουν και έπειτα τις αλέθετε και τις προσθέτετε στο μείγμα.
- Το πιο δραστικό tip είναι να πάρετε τα σκόρδα και να τα πολτοποιήσετε μαζί με ελαιόλαδο. Τα αφήνετε για περίπου 30 λεπτά και έπειτα χρησιμοποιείτε μόνο το ελαιόλαδο που θα έχει πάρει την μυρωδιά του σκόρδου. Θα είναι πολύ πιο ελαφρύ!
Σκορδαλιά – Η καλύτερη συνταγή
Υλικά
- 700 – 800 γρ. πατάτες βρασμένες
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 60 γρ. ξύδι λευκό
- 230 γρ. ελαιόλαδο
Διαδικασία
- Βράζουμε τις πατάτες με την φλούδα τους, έπειτα τις καθαρίζουμε.
- Πολτοποιούμε το σκόρδο σε ένα μούλτι με 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο.
- Λιώνουμε τις πατάτες στο γουδί, και προσθέτουμε το σκόρδο.
- Χτυπάμε με το γουδοχέρι προσθέτοντας σιγά σιγά και εναλλάξ το ξύδι και το λάδι.
- Δοκιμάζουμε και αλατίζουμε.
- Οι πατάτες πρέπει να είναι ζεστές όταν τις βάλουμε στο γουδί ή στον κάδο του μίξερ με το φτερό.
- Οι αναλογίες λάδι, ξύδι και αλάτι είναι πάντα ανάλογες με το προσωπικό μας γούστο.
Ειδήσεις Σήμερα
Σκορδαλιά με πατάτα ή με ψωμί; Το αιώνιο δίλημμα των καλοφαγάδων
Το ανακοίνωσε επίσημα και ετοιμάζεται για Eurovision