Υλικά – Σιρόπι για μελομακάρονα
500 γρ. νερό
500 γρ. ζάχαρη
2 κ.σ μέλι
1 ξύλο κανέλα
1 φλούδα από λεμόνι
Διαδικασία
- Βάζουμε όλα τα υλικά σε μια κατσαρόλα και από την ώρα που θα πάρουν βράση, βράζουμε για 3 λεπτά. Στα 3 λεπτά ακριβώς αφαιρούμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ώστε να πέσει ο βρασμός και ταυτόχρονα χαμηλώνουμε το μάτι στο 1/3 της έντασης.
- Τοποθετούμε ξανά την κατασαρόλα και για να διατηρηθεί καυτό. Βουτάμε τα μελομακάρονα ένα-ένα στο σιρόπι περίπου 20 δευτερόλεπτα από κάθε πλευρά. Πασπαλίζουμε με φιστίκι ή καρύδι.
- Το απόλυτο μυστικό για την επιτυχία στο σιρόπιασμα των μελομακάρονων είναι το μελομακάρονο να είναι κρύο (θερμοκρασία δωματίου) και το σιρόπι καυτό!
Το καλύτερο σιρόπι χωρίς ζάχαρη
Ο Πέτρος Συρίγος δίνει και μία εναλλακτική συνταγή, με σιρόπι αγαύης, για εσάς που θα κάνετε μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη!
Υλικά
250 γρ. σιρόπι αγαύης
Ξύσμα μανταρινιού
Ένα ξυλάκι κανέλα
2 γαρίφαλα
100 γρ. χυμό μανταρινιού ή πορτοκαλιού
100 γρ. νερό
Ειδήσεις σήμερα
Maestro: Καθηλώνει το αποψινό επεισόδιο – Αναλυτικά τι θα δούμε
Η Στεφανία Γουλιώτη αποκαλύπτει για το Maestro – Πώς της πρότειναν τον ρόλο
Αυτά τα δύο φυτά δεν πρέπει να λείπουν από το σπίτι σας τα Χριστούγεννα