Σκιουφιχτά με μανιτάρια
Υλικά
500 γρ. σκιουφιχτά μακαρόνια (μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και πένες)
50 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
2 κουτιά μανιτάρια
150 γρ. σπανάκι (προαιρετικά)
50 ml άσπρο κρασί
Λίγο μαϊντανό
Θυμάρι
Αλάτι πιπέρι
150ml φρέσκο ανθότυρο ή γαλοτύρι ή κάποιο μαλακό τυρί
Διαδικασία
Σε αρκετό αλατισμένο νερό βράζουμε τα μακαρόνια μας όσο λέει η συσκευασία. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε το ελαιόλαδο με το σκόρδο και το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα. Σουρώνουμε τα μανιτάρια από το υγρό που περιέχει η συσκευασία και ρίχνουμε στο τηγάνι, ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσουν και προσθέτουμε και το σπανάκι. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά μας και βράζουμε για 2 λεπτά. Μεταφέρουμε τα μακαρόνια από τη κατσαρόλα στο τηγάνι και μισή κούπα ζωμό που έχουν βράσει. Ρίχνουμε το μαϊντανό και αφήνουμε να δέσει λίγο η σάλτσα. Προσθέτουμε το τυρί και ανακατεύουμε να πάει παντού. Τέλος, ρίχνουμε λίγο φρέσκο πιπέρι και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.
Μακαρόνια με σάλτσα ντομάτας
Υλικά
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
50 ml ελαιόλαδο
1 ξερό κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο
1 κουταλιά πελτέ
50 ml κόκκινο κρασί
½ κουταλάκι ρίγανη
5 φύλλα βασιλικό
½ κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
1 κουταλάκι ζάχαρη
Αλάτι πιπέρι
1 πακέτο μακαρόνια σπαγγέτι
100 γρ. γραβιέρα ή κεφαλοτύρι
Διαδικασία
Σε ένα βάθη τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, ανακατεύουμε μέχρι να γυαλίσει και προσθέτουμε το σκόρδο σε φετούλες. Ρίχνουμε τον πελτέ και ανακατεύουμε μέχρι να αναδυθούν τα αρώματα του. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστει. Προσθέτουμε τις ντομάτες ξυσμένες, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη, τα φύλλα βασιλικού και αλατίζουμε ελαφριά. Μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 10 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αρκετό αλατισμένο νερό όσο χρόνο λέει η συσκευασία. Σουρώνουμε τα μακαρόνια και μεταφέρουμε στο τηγάνι, ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο, ξύνουμε φρέσκο πιπέρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με αρκετή ξυσμένη γραβιέρα.
Μακαρονάδες έτοιμες σε λίγα λεπτά – Σπαγγέτι με σκόρδο
Υλικά
1 πακέτο μακαρόνια Ν. 6
100 ml ελαιόλαδο
4 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλάκι μπούκοβο
30ml λευκό κρασί
1 κουταλιά ψιλοκομμένο μαϊντανό
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
200 γρ. τριμμένο κεφαλοτύρι
Διαδικασία
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τα ζυμαρικά με αρκετό αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφει συσκευασία. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε μία κούπα ζωμό. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το σκόρδο, το μπούκοβο και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, σοτάρουμε για 1 λεπτό μέχρι να πάρουν χρώμα. Σβήνουμε με κρασί και αφήνουμε να εξατμιστεί. Προσθέτουμε τα ζυμαρικά και το ζωμό που έχουμε κρατήσει, αφήνουνε να βράσει για 1 λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά. Βάζουμε το μαϊντανό, δύο κουταλιές τριμμένο κεφαλοτύρι και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε ζεστά με μπόλικο τριμμένο κεφαλοτύρι.
Ειδήσεις σήμερα
Πριγκίπισσα Κέιτ: Αστρονομική η περιουσία της
Baby boom στη σόουμπιζ – Επώνυμες που περιμένουν παιδί
Η Ελένη Μενεγάκη όπως δεν τη έχουμε ξαναδεί – Με hoodie, καπέλο και χωρίς μέικ απ
Τατιάνα Στεφανίδου: Το πολυτελές σπίτι της με τον Νίκο Ευαγγελάτο – Πώς το σχολίασαν οι followers
Λιάγκας για Μενεγάκη: «Ήταν η πιο όμορφη» – Δείτε την σχολική φωτογραφία
Διαζύγιο «βόμβα» για πασίγνωστο ζευγάρι: Χώρισαν λόγω οικονομικών μετά από 9 χρόνια και 2 παιδιά