Η Βούλα Ρακοπούλου, ιδιοκτήτρια του café-bar-restaurant, φρόντισε να δημιουργήσει ένα bistro με σήμα κατατεθέν τα καπέλα και την παριζιάνικη διακόσμηση, προσφέροντας ενδιαφέρουσες προτάσεις για φαγητό, όλες τις ώρες της ημέρας. Σε αυτό το δημιουργικό ταξίδι, συνοδοιπόρος της είναι ο Γιάννης Στανίτσας, ο ταλαντούχος σεφ που επιμελείται τα μενού.
Οι πόρτες του «Chapeau» ανοίγουν από νωρίς το πρωί, όπου το ευγενικό προσωπικό υποδέχεται τους πρώτους του επισκέπτες για να απολαύσουν εξαιρετικά χαρμάνια καφέ σε μοναδικούς συνδυασμούς, σπιτικές λεμονάδες και γευστικές προτάσεις, όπως αβγά, τάρτες, σάντουιτς, κρουασάν, κέικ. Εδώ και λίγο καιρό, υπάρχει η δυνατότητα του take away πρωινού, πρόκειται για μια ιδέα που αποτελεί τάση στο εξωτερικό.
Μεγάλο κεφάλαιο της κουζίνας του «Chapeau» αποτελεί το βραδινό μενού, που περιλαμβάνει ιδιαίτερες σαλάτες, ορεκτικά, όπως το φοντί τυριών, κυρίως πιάτα με ταυτότητα, όπως οι παπαρδέλες με μοσχαρίσιο ραγού, το κοκοράκι γαλλικής εξοχής με κριθαράκι και το côte de bœuf με πατάτες και ψητά μανιτάρια.
Από τον κατάλογο δεν απουσιάζουν οι «αμαρτωλές» επιλογές γλυκών, όπως η charlotte σοκολάτας, το μιλφέιγ, το προφιτερόλ και τα μίνι εκλέρ.
Ιδιαίτερη αναφορά απαιτείται και για το Brunch του «Chapeau», που σερβίρεται κάθε Σάββατο και Κυριακή σε μορφή μπουφέ. Open face sandwich, Croque Madame, αβγά Benedictine, τάρτες και pancakes είναι λίγα μόνο από αυτά που οι food lovers μπορούν να δοκιμάσουν. Να σημειωθεί ότι η τιμή, για ό,τι κι αν πάρει κάποιος, είναι 15 ευρώ με ρόφημα, χυμό ή καφέ.
Info
Σωκράτους 4α, Χαλάνδρι, τηλέφωνο: 2106845300
www.chapeau.gr
Facebook/chapeau
Instagram/ chapeau_bistro_athens
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ
Από το ένθετο TV Κους Κους της έντυπης έκδοσης του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής