Πρόκειται για σεμινάριο με ιδιαίτερη έμφαση στην κορυφαία πρώτη ύλη και στη στυλιστική λεπτομέρεια από τον διεθνούς εμπειρίας εισηγητή.
Τι παραπάνω προσφέρει το Σεμινάριο:
Πρωτοποριακές τεχνικές (γαλακτωματοποίησης, ψέκασμα με ουδέτερο ζελέ, τεχνική ελβετικής μαρέγκας, επικαλύψεις με βούτυρο κακάο και λάδι από πυρήνα κουκούτσι σταφυλιού κ.ά.).
Yλικά ιδιαίτερα, ποικιλίες βανίλιας, κουβερτούρες βαλρονά, εταιρία καστάνου imbert κάστανο, πουρέδες φρούτων capfruit ravitfruit.
Συνδυασμοί πρωτότυποι. Ενδεικτικά. φραγκοστάφυλο με μήλο και λευκή κουβερτούρα, βανίλια tonka, crème frangipane με κάστανα γλασέ.
Πρωτότυπο food styling.
Σε ποιους απευθύνεται: Σε επαγγελματίες του κλάδου που επιθυμούν να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους με τις νέες ζαχαροπλαστικές τάσεις και τεχνικές. Σε τελειοφοίτους σπουδαστές με κάποια ζαχαροπλαστική εμπειρία.
Χρόνος διεξαγωγής: 13 & 15 Δεκεμβρίου, Ώρες: 17.00-21.00, Σύνολο Ωρών: 8.
Εκπαιδευτικό υλικό: Θα δοθεί αναλυτικό Συνταγολόγιο.
Εκπαιδευτικό περίγραμμα
Την πρώτη ημέρα θα δοθεί έμφαση στις προετοιμασίες και ζυμώσεις, και τα Pâte sablée crème frangipane, ganache montée βανίλια. Την δεύτερη μέρα θα γίνουν οι επικαλύψεις, το styling και οι υπόλοιπες συνταγές που αναφέρονται αναλυτικά παρακάτω:
1) τάρτα λεμόνι
- Pâte sablée
- crémeux λεμόνι-λευκή κουβερτούρα
- ελβετική μαρέγκα
2) τάρτα κάστανο
- Pâte sablée
- crème frangipane με κάστανα γλασέ
- ganache montée βανίλια
- Vermicelli κάστανο
3) τάρτα μήλο-φραγκοστάφυλα
- Pâte sablée
- crème frangipane
- compote μήλο-φραγκοστάφυλα
- ganache montée μήλο-λευκή κουβερτούρα
4) κέικ βανίλια
- Financier βανίλια-tonka
- ganache βανίλια
- επικάλυψη λευκή κουβερτούρα-αμύγδαλο
5)κέικ gianduja
- Financier à la fleur d’ oranger
- ganache gianduja
- καραμελωμένα φουντούκια
- Επικάλυψη γάλακτος κουβερτούρα-φουντούκια
ΕΙΣΗΓΗΣΗ
Δημήτριος Οικονομίδης
Executive Chef Patissier – Partenaire de l’ÉCOLE VALRHONA. Mε πολυετή διδακτική και επαγγελματική εμπειρία, με μετεκπαίδευση στη Γαλλία, με εργασία σε εστιατόρια με αστέρια Michelin (Βαρούλκο). Ιδιοκτήτης του ζαχαροπλαστείου Kassiani – Pains et Gateaux. Έχει κερδίσει το πρώτο βραβείο στο διαγωνιστικό Salon de Chocolat. Καινοτόμα άρθρα του για τη ζαχαροπλαστική έχουν εκδοθεί σε διεθνή περιοδικά.
Πηγή: etoile.edu.gr