- Όταν αγοράζετε γαλοπούλα προτιμήσετε τις λευκές γιατί δεν έχουν πολλά μπιμπίκια.
- Τα γραμμάρια πρέπει να είναι 350 γρ. κατά άτομο.
- Για μια τραγανή κρούστα, ζεματίστε τη γαλοπούλα και στεγνώσετε τη πριν την ψήσετε.
- Ξεκινήσετε το ψήσιμο από υψηλή θερμοκρασία 230 και, μετά από 30 λεπτά, κατεβάστε την θερμοκρασία στους 150.
- Μην ανοίγεte τη πόρτα του φούρνουτακτικά.
- Για να γίνει δροσερή, βάλτε αρκετό βούτυρο κάτω από το δέρμα της.
Tips για μια ζουμερή και τραγανή χριστουγεννιάτικη γαλοπούλα
- Το ασφαλές ψήσιμο γίνεται με θερμόμετρο που πρέπει να μπει στο κέντρο της γαλοπούλας (στο στήθος της) και πρέπει να είναι 74ο C.
- Βγάλετε την γαλοπούλα το λιγότερο για μια ώρα πριν το γεύμα.
- Για να μπορέσετε να κόψετε εύκολα σε φέτες το στήθος, αφαιρέστε πριν το ψήσιμο το κόκκαλο από τον λαιμό της γαλοπούλας.
- Το βότανο που πάει πολύ με τη γαλοπούλα είναι το fασκόμηλο. Αν θέλετε να απαλλαγείτε από την έντονη μυρωδιάτης, βραστέ την με μπαχαρικά όπως δάφνη, κανέλα, μπαχάρι και γαρίφαλο πριν την ψήσετε στον φούρνο.
Ειδήσεις σήμερα
Λαμπερές στο ρεβεγιόν – Ρούχα για plus size fashionistas
Η γη της ελιάς: Εκτός MEGA απόψε – Τι συμβαίνει πάλι
Σωτήρης Κοντιζάς: Το σπίτι του έχει μεταμορφωθεί για τις γιορτές
Ξέρετε τι είναι τα σουγάνια; Βρήκαμε την καλύτερη συνταγή που θα λατρέψετε
Η Καινούργιου, ο Κοκλώνης… και τα καλλιστεία – Νέος πόλεμος με Λιάγκα
MEGA: Πρόωρο τέλος για σειρά του καναλιού – Η αποκάλυψη on air
ΣΚΑΪ: Ράβε… ξήλωνε για το πρόγραμμα του δεύτερου μισού της χρονιάς
Σάκης Τανιμανίδης: Η ανάρτηση για το τηλεοπτικό του μέλλον και οι σχέσεις με τον ΑΝΤ1
Τηλεθέαση: Σκληρή κόντρα στη βραδινή ζώνη – Οι σειρές που προσπαθούν και η «κατάρρευση» του Survivor