Αθήνα Καιρός
ΕΚΤΑΚΤΟ: Μακελειό στην Κρακοβία: O Ε.Τ. στην καρδιά του «χτυπήματος» – 5 νεκροί και τουλάχιστον 10 τραυματίες μετά από πυροβολισμούς

Κορονοϊός: Θετικότητες που προκαλούν… ίλιγγο από τα rapid tests του ΕΟΔΥ – Τα στοιχεία που τρομάζουν

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Κορονοϊός: Θετικότητες που προκαλούν… ίλιγγο από τα rapid tests του ΕΟΔΥ – Τα στοιχεία που τρομάζουν

Θετικότητες που φτάνουν ακόμη και το ... 40% εντοπίζονται στα μαζικά rapid tests που διενεργεί ο ΕΟΔΥ μέσω των KΟΜΥ. Τα αποτελέσματα 168 δράσεων μαζικών δειγματοληψιών που έγιναν τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου, σε πολλές περιοχές δείχνουν μια μεγάλη διασπορά της Covid-19, όπως άλλωστε αποτυπώνεται τα τελευταία 24ωρα στις επιδημιολογικές εκθέσεις του ΕΟΔΥ.

Πιο αναλυτικά, σε δέκα rapid tests που διενεργήθηκαν σε τέτοια δράση στον Αγιο Κήρυκο Ικαρίας, τα τέσσερα βγήκαν θετικά, δηλαδή το 40%. Και ενώ πρόκειται για ένα μικρό δείγμα που μπορεί να αφορά σε μια ομάδα με στενή επαφή που πήγαν στοχευμένα για τεστ λόγω συμπτωμάτων, η μέση ηλικία των θετικών (67 έτη) προκαλεί ανησυχία για τη νοσηρότητα της Covid-19, καθώς τα κρούσματα στις ευάλωτες ηλικίες, άνω των 60 ετών, αυξάνονται.

Θετικότητες στα … ύψη, πάντως, εντοπίζονται μέσα από μαζικές δειγματοληψίες σε πολλές δειγματοληψίες. Στη Θεσσαλονίκη που βρίσκεται στο «κόκκινο», ξεπερνώντας χθες τα 1000 κρούσματα σε μία ημέρα, στην Κάτω Τούμπα η θετικότητα από δράση του ΕΟΔΥ έφτασε το 10,56%. Επίσης, σε rapid tests που έγιναν στους δήμους Αμπελοκήπων – Μενεμένης και Θέρμης εντοπίστηκαν 8,82% και 8,43% αντίστοιχα.

Αντίστοιχα έντονη είναι η διασπορά και σε άλλες περιοχές. Στα τεστ που έγιναν στην Ορεστιάδα η θετικότητα έφτασε το 16,46%, στον Αλίαρτο Βοιωτίας το 12% ενώ σε rapid tests που έγιναν στα ΚΤΕΛ Λάρισας η θετικότητα ανήλθε στο 11,18%.

Ολες οι παραπάνω περιοχές είναι χρωματισμένες «κόκκινες» στον επιδημιολογικό χάρτη καταγράφοντας εκατοντάδες κρούσματα καθημερινά. Είναι χαρακτηριστικό ότι χθες, σε όλη την Αττική εντοπίστηκαν 1329 νέες μολύνσεις, στη Θεσσαλονίκη 1108, στη Λάρισα 514, στη Μαγνησία 264, στην Αχαΐα 204.

Οι επόμενες ημέρες και εβδομάδες αναμένονται δύσκολες καθώς η χώρα βρίσκεται σε περίοδο έντονης έξαρσης της επιδημίας και τα χιλιάδες κρούσματα θα αποτυπωθούν σε περαιτέρω νοσηλείες, διασωληνώσεις και θανάτους το επόμενο δεκαπενθήμερο ενώ ήδη οι «σκληροί» αυτοί δείκτες είναι αυξημένοι.

Στο πλαίσιο αυτό επιχειρείται, μέσα και από τα νέα μέτρα, ο εμβολιασμός όσο το δυνατόν περισσότερων ανεμβολίαστων. Οι παρεμβάσεις εκτιμάται ότι θα δυσκολέψουν και άλλο την καθημερινότητα των μη εμβολιασμένων και επιδιώκεται για το λόγο αυτό να επιλέξουν να εμβολιαστούν. Παράλληλα, όμως, η σημασία της τρίτης δόσης φαίνεται πως έχει μεγάλη σημασία στην αναχαίτιση της διασποράς καθώς οι περισσότεροι από τους εμβολιασμένους που νοσηλεύονται είναι άτομα που εμβολιάστηκαν περισσότερους από έξι μήνες πριν με τη δεύτερη δόση, και η ανοσία τους φαίνεται ότι έχει μειωθεί.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ELEFTHEROSTYPOS.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

  Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
  Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
  Ακολούθησε μας στο Instagram
  Ακολούθησε μας στο Twitter
Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]