Αθήνα Καιρός

Κορωνοϊός: Eντοπίστηκαν κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους και στην Ελλάδα

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
4 λεπτά
Κορωνοϊός: Eντοπίστηκαν κρούσματα του μεταλλαγμένου στελέχους και στην Ελλάδα

Το νέο, μεταλλαγμένο, στέλεχος του κορωνοϊού που εντοπίστηκε για πρώτη φορά στην Αγγλία έχει ήδη εμφανιστεί και στην Ελλάδα.

Συγκεκριμένα 6 ταξιδιώτες προερχόμενοι  από τη Βρετανία, έφτασαν στην χώρα μας την περασμένη εβδομάδα, κατά τις ημέρες των Χριστουγέννων, και βρέθηκαν θετικοί στον ιό μετά από Rapid Test. Eιδικός μοριακό έλεγχος και ανάλυση που διήρκεσε 3 τουλάχιστον ημέρες, έδειξε ότι οι 4 από αυτούς φέρουν τη μετάλλαξη του ιού.

Όλοι τους παραμένουν φρουρούμενοι σε ξενοδοχείο καραντίνας. Το μεταλλαγμένο στέλεχος εντοπίστηκε σε δείγματα που δόθηκα στο Ίδρυμα Ιατροβιοτεχνολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι πολύ πιθανό η ανίχνευση του μεταλλαγμένου στελέχους να οδήγησε την κυβέρνηση στην απόφαση για πιο αυστηρό lockdown τις επόμενες ημέρες, έτσι ώστε να σταματήσει τυχόν μεγάλη διασπορά του στη χώρα.

Σήμερα ανακοινώθηκαν 390 νέα κρούσματα της λοίμωξης του νέου κορωνοϊού (COVID-19), εκ των οποίων 3 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται στα 140099, εκ των οποίων 52.3% άνδρες. Κατά την ιχνηλάτιση βρέθηκε ότι 5463 (3.9%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 41926 (29.9%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

421 άτομα νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 282 (67.0%) εκ των διασωληνομένων είναι άνδρες. To 79.8%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.897 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ από την αρχή της πανδημίας.

Τέλος, έχουμε 36 νέους θανάτους από τη νόσο COVID-19, φθάνοντας τους 4957 θανάτους συνολικά στη χώρα, εκ των οποίων 2938 (59.3%) άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 95.5% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Ειδήσεις 

Κορωνοϊός – κρούσματα 03/01: 390 νέα κρούσματα, 36 θάνατοι και 421 διασωληνωμένοι

Επιχείρηση «Ελευθερία»: Σε 10 μέρες ανοίγει η πλατφόρμα για τα ραντεβού των πολιτών για τον εμβολιασμό

Τελευταία χρονιά κατοχύρωσης σύνταξης κάτω των 67 και 62 ετών [αναλυτικοί πίνακες & παραδείγματα]

Γεμάτη η ατζέντα της Δικαιοσύνης: Ποιες πολύκροτες δίκες αναμένεται να ξεκινήσουν

Οι κινήσεις του Μητσοτάκη το 2021: Μεταρρυθμίσεις, ταμείο ανάκαμψης, ανασχηματισμός και στο βάθος κάλπες

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]