Αθήνα Καιρός

Κορωνοϊός – Θεοδωρίδου: Πιθανώς η έναρξη του εμβολιασμού να γίνει τον πρώτο μήνα του 2021

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
5 λεπτά
Κορωνοϊός – Θεοδωρίδου: Πιθανώς η έναρξη του εμβολιασμού να γίνει τον πρώτο μήνα του 2021

Να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε θετικά για τον εμβολιασμό ήταν το μήνυμα της προέδρου της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρίας Θεοδωρίδου, η οποία εκτίμησε ότι πιθανώς η έναρξη του εμβολιασμού να γίνει τον πρώτο μήνα του 2021.

Τόνισε όμως με έμφαση ότι «το εμβόλιο τουλάχιστον αρχικά δεν θα είναι το μόνο όπλο το οποίο θα αποτελέσει ανάχωμα για την επιδημία χρειάζονται και τα άλλα μέτρα».

Όπως είπε το εμβόλιο για την covid-19 «ήταν κάτι από την αρχή που ελπίζαμε ότι θα γίνει, φθάνουμε στο σημείο της πραγματοποίησης και σε αυτό δεν θα πρέπει να μείνει κανείς αμέτοχος». Προσέθεσε ότι τα εμβόλια είναι ένα μεγάλο όπλο, δεν είναι όμως το άπαν. Δεν σημαίνει ότι «έρχεται το εμβόλιο και σταματάμε τα μέτρα τα οποία προσπαθούμε όλοι να εφαρμόσουμε», είπε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών Μαρία Θεοδωρίδου.

Συνέστησε λίγο ακόμη υπομονή για να έχουμε το εμβόλιο, λέγοντας ότι υπάρχει η υλικοτεχνική προετοιμασία για να εφαρμοστεί όταν έρθει στη χώρα μας. Διαβεβαίωσε ότι δεν θα μείνει καμία ομάδα αυξημένου κινδύνου μακριά από τον εμβολιασμό, όπως και όλος ο πληθυσμός, εάν υπάρξει η αντίστοιχη διαθεσιμότητα του εμβολίου, η οποία θα είναι σταδιακή γι΄ αυτό σημαντικός παράγοντας είναι και η προτεραιοποίηση.

Ανοσία αγέλης

«Για να δημιουργηθεί η ανοσία αγέλης θα πάρει χρόνο, θα εξαρτηθεί από το ποσοστό των ανθρώπων που θα εμβολιαστούν, αλλά και από κάποιες ιδιότητες των εμβολίων που ακόμα δεν μας είναι γνωστές, όπως εάν προφυλάσσει μεν αλλά σταματάει και τη μετάδοση στο περιβάλλον», είπε η κ. Θεοδωρίδου. Προσέθεσε ότι «θα ξαναπάρουμε τη ζωή μας πίσω όταν φτάσουμε στο υψηλό ποσοστό πάνω από το 60% εμβολιασμό, καθώς θα έχει δημιουργηθεί το τείχος ανοσίας που θέλουμε για όλες τις λοιμώξεις προκειμένου να πετύχουμε τη μείωση τους μέχρι εξαλείψεως».

Επιχειρησιακός σχεδιασμός για τον εμβολιασμό

Στον επιχειρησιακό σχεδιασμό για τον εμβολιασμό αναφέρθηκε ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, λέγοντας ότι παρουσιάζει μεγάλη πολυπλοκότητα και αυξημένες τεχνικές δυσκολίες που οφείλονται κυρίως στα διαφορετικά χαρακτηριστικά των εμβολίων από κάθε εταιρεία. «Κάθε εμβόλιο έχει διαφορετικές προδιαγραφές αποθήκευσης και διανομής, καθώς και διαφορετικές τεχνικές προδιαγραφές για την διενέργεια του εμβολιασμού. Έτσι ο σχεδιασμός έγινε με γνώμονα να καταφέρουμε να διανείμουμε με ασφάλεια τα εμβόλια σε όλη την Ελλάδα».

Όπως είπε γίνεται προσπάθεια να ψηφιοποιηθεί η όλη διαδικασία και «αυτό θα μείνει ως παρακαταθήκη στο ΕΣΥ για να μπορέσουμε να το χρησιμοποιήσουμε στην μετά covid εποχή».

Ειδήσεις

Κορωνοϊός: Στο τραπέζι το κλείσιμο συνόρων στην Βόρεια Ελλάδα αλλά και νέα μέτρα

Κορωνοϊός: Σοκ σε Θεσσαλονίκη και Αττική με με 905 και 564 κρούσματα αντίστοιχα – Ο χάρτης της διασποράς

Κορωνοϊός – Αναχώρησαν για Θεσσαλονίκη οι 10 νοσηλεύτριες ΜΕΘ: «Ευχηθείτε μας καλή τύχη»

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]