Αθήνα Καιρός

Γυμνιστές στον Χορτιάτη…

www.eleftherostypos.gr
Newsroom
2 λεπτά
Γυμνιστές στον Χορτιάτη…

Αν σήμερα η εικόνα γυμνιστών σκανδαλίζει, μπορεί να φανταστεί κανείς τι σημαίνουν αντίστοιχες εικόνες πριν, σχεδόν, ενενήντα χρόνια.

Το καλοκαίρι του 1932 η εφημερίδα «Μακεδονία» διαφημίζει επί ημέρες το επερχόμενο τολμηρό ρεπορτάζ της με τον εντυπωσιακό τίτλο: «Οι γυμνισταί του Χορτιάτη», γράφοντας για πολυήμερο αφιέρωμα σε γνωστούς θεσσαλονικείς που γυρίζουν γυμνοί στο δάσος του Χορτιάτη: «Εις διάφορα σημεία του Χορτιάτη έχουν στηθεί σκηνές από ιδιώτες εις σχετική απόστασην η μία από την άλλην, στεγάζουσα μια δεκάδα γυμνιστών, προσώπων λίαν γνωστών εις την κοινωνίαν της Θεσσαλονίκης». Την πρώτη ημέρα της δημοσίευσης ο δημοσιογράφος «ανακαλύπτει» ανάμεσα σε δύο καστανιές ένα μελαχρινό νέο να κάνει Σουηδική γυμναστική κάτω από τον καυτό ήλιο, υποσχόμενος ότι τις επόμενες ημέρες θα συνοδεύσει το ρεπορτάζ με αποκλειστικές φωτογραφίες.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Η Nelly’ς ( Νέλλη Σουγιουλτζόγλου) φωτογραφίζει στον Παρθενώνα ολόγυμνη την κορυφαία Ρωσία μπαλαρίνα της εποχής Μόνα Πάεβα ξεσηκώνοντας παγκόσμιο σάλο, εκφράζοντας έτσι και το παγκόσμιο κίνημα από- ενοχοποίησης του γυμνού σώματος.

Στη πραγματικότητα βέβαια, στο ρεπορτάζ οι γυμνιστές μετατρέπονται σε ημίγυμνους και ντυμένους, αποκαλύπτοντας στην ουσία ένα είδος κατασκήνωσης- κάμπινγκ της εποχής, με τους ελαφρότερα ντυμένους θαμώνες να διοργανώνουν αγώνες γυμναστικής.

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Ανακοίνωση του αποκλειστικού κυριακάτικου θέματος της εφημερίδας: «Οι γυμνοί του Χορτιάτη. Αποκαλύψεις που θα κάνουν κρότον. Πως ζουν εις τον Χορτιάτην οι γυμνισταί Θεσσαλονικείς. Γυμνοί, ημίγυμνοι, και ντυμένοι».

Σε συνέντευξή τους ένας από τους «γυμνιστές», στην ερώτηση αν προχωρήσει η γυμνική ιδέα απαντά: «– Το πιστεύω ακραδάντως. Και γιατί όχι ; Θα γίνουν και σ’ εμάς στην αρχή πάρκα γυμνιστών. Έπειτα ο κόσμος θα εγκολπωθεί την ιδέα. Κλιματολογικώς ο γυμνισμός υποβοηθείται στην Ελλάδα. Βέβαια τον χειμώνα δεν θα ζούμε εδώ επάνω εφόσον να είμαστε ένας μικρός όμιλος».

Εσωτερική εικόνα άρθρου

Η συνέχεια του ρεπορτάζ διανθίζεται με φωτογραφίες γυμνών παιδιών, αλλά και κάποιας δεσποινίδας ονόματι Θάλεια Μ. που μάλλον αποτελεί αναπαραγωγή ξένου περιοδικού…

[fwduvp preset_id=”test” playlist_id=”Test”]

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο EleftherosTypos.gr
ΣΧΟΛΙΑ
Σχολιασμός

Tο eleftherostypos.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

eleftherostypos.gr | Ταυτότητα
Διακριτικός Τίτλος:Ελεύθερος Τύπος
Έδρα Εταιρείας:Χλόης 80, Μεταμόρφωση Τ.Κ. 14452
Νομική Μορφή:Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρεία
ΑΦΜ:801129700 – Δ.Ο.Υ.: ΚΕΦΟΔΕ ΑΤΤΙΚΗΣ
Νόμιμος Εκπρόσωπος – Διαχειριστής:Αντωνίου Θωμάς
Δικαιούχος Domain Name:ΕΤ ΕΚΔΟΤΙΚΗ Ι.Κ.Ε.
Διευθυντής:Γιάννης Τσαπρούνης
Διευθυντές Σύνταξης:Μιχάλης Μαρδάς – Δέσποινα Κονταράκη
Αρχισυνταξία:Κώστας Κατίκος – Μιχαήλ Παπαβασιλείου
Εμπορικός Διευθυντής:Δημήτρης Καλαμάρης
Διευθύντρια Ψηφιακού Μάρκετινγκ:Ελένη Νικολετοπούλου
Στοιχεία Επικοινωνίας
Τηλέφωνο:+30210-8113000
Email:[email protected]