Ελεύθερος Τύπος
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Μέτωπο κατά της ακρίβειας

Ρόδος: Γυναίκα ζητά αποζημίωση ύψους 35.000 από super market γιατί τραυματίστηκε στη σκάλα του

Newsroom eleftherostypos.gr

Η κυβέρνηση αντέδρασε γρήγορα στην έκρηξη τιμών που σημειώνεται στην ενέργεια σε διεθνές επίπεδο, ανεβάζοντας το ύψος των ενισχύσεων που θα δοθούν στους καταναλωτές. Ουσιαστικά με το επίδομα θέρμανσης καλύπτεται η μέση ελληνική οικογένεια, καθώς προβλέπεται ότι δικαιούχοι θα είναι η συντριπτική πλειονότητα των νοικοκυριών.

Επίσης, σημαντικό είναι ότι και στο ηλεκτρικό ρεύμα με τις επιδοτήσεις που θα δοθούν αναμένεται να απορροφηθεί μεγάλο μέρος των αυξήσεων που θα επέλθουν στα τιμολόγια των παρόχων. Το συνολικό πακέτο στήριξης των νοικοκυριών από τις επιπτώσεις της ενεργειακής κρίσης που ανακοίνωσε χθες το οικονομικό επιτελείο λόγω των ανατιμήσεων στην ενέργεια ανέρχεται σε περίπου 500 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα, θα διατεθούν 326 εκατ. ευρώ για την επιδότηση ρεύματος και 168 εκατ. ευρώ για το νέο επίδομα θέρμανσης.

Βεβαίως το πρόβλημα των αυξήσεων στον τομέα της ενέργειας είναι παγκόσμιο. Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν πενταπλασιαστεί από την αρχή της χρονιάς, ενώ μεγάλες είναι και οι ανατιμήσεις που έχουν γίνει στο πετρέλαιο. Ωστόσο, όλοι ελπίζουν ότι το φαινόμενο αυτό θα είναι παροδικό ώστε να μη μειωθεί το διαθέσιμο εισόδημα των καταναλωτών, αλλά και να μην πληγεί και η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας.

Παράλληλα, όμως, και οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές θα πρέπει να εντείνουν τους ελέγχους για την ορθή λειτουργία της αγοράς, ώστε να μη συνοδευθεί το κύμα των ανατιμήσεων στην ενέργεια και από ένα φαινόμενο αισχροκέρδειας σε προϊόντα και υπηρεσίες.

Η κυβέρνηση με τα μέτρα που λαμβάνει προσπαθεί να δημιουργήσει μέτωπο κατά της ακρίβειας και να προστατεύσει το εισόδημα των νοικοκυριών που σηκώνουν το βάρος από τις ανατιμήσεις. Το βασικό είναι πάντα να υπάρχουν γρήγορα αντανακλαστικά ώστε να μη δημιουργούνται σοβαρότερα προβλήματα στη λειτουργία της αγοράς.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Ιστορική συμμαχία με ανιστόρητους απόντες

Ελεύθερος Τύπος NewsRoom