Ελεύθερος Τύπος
Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ

Τα διλήμματα της επόμενης ημέρας

Newsroom eleftherostypos.gr

Από την παρουσία του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης προκύπτουν ενδιαφέροντα συμπεράσματα, από τα οποία αναδεικνύεται η χαώδης διαφορά στον τρόπο λειτουργίας των δύο πολιτικών ανδρών, και μάλιστα έχοντας αμφότεροι πλέον πρωθυπουργική θητεία.

Ο κ. Μητσοτάκης έχει συγκεκριμένο σχέδιο για την οικονομία, το οποίο ξεδίπλωσε και κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Μείωσε τους φόρους, βελτίωσε την εικόνα αξιοπιστίας της χώρας, πέτυχε την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της ελληνικής οικονομίας από τους διεθνείς οίκους αξιολόγησης, ενώ δημιούργησε το κατάλληλο περιβάλλον για την προσέλκυση επενδύσεων που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας και εισοδήματα.

Ο κ. Τσίπρας παρουσίασε ξανά ένα κακέκτυπο του Προγράμματος της Θεσσαλονίκης, με παροχές δισ. ευρώ και χωρίς κανένα σχέδιο σχετικά με το πώς θα προκύψουν οι πόροι για τη εφαρμογή των μέτρων αυτών.

Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει στην κανονικότητα, στην ομαλοποίηση της οικονομικής και κοινωνικής ζωής και στην πρόοδο, ενώ ο κ. Τσίπρας χρησιμοποιεί ως αποκούμπι την ανασφάλεια, την οποία επικαλέστηκε πολλές φορές, όταν το κλίμα βελτιώνεται και επιλέγει να κινδυνολογεί, όταν ακόμα βρισκόμαστε εν μέσω πανδημίας και δεν έχει αποκατασταθεί η ομαλότητα στην αγορά.

Για την επόμενη ημέρα ο πρωθυπουργός αναπτύσσει ένα νέο πλαίσιο που αποσκοπεί κατά βάση στην αύξηση της απασχόλησης σε τομείς όπως οι νέες τεχνολογίες, η αγροτική οικονομία και ο τουρισμός. Ο κ. Τσίπρας επιμένει στη συνθηματολογία, την πόλωση και τις διχαστικές κορώνες.

Ο κ. Μητσοτάκης επενδύει στη μεσαία τάξη και της επιστρέφει αυτά που της αφαίρεσε ο κ. Τσίπρας, ο οποίος θεώρησε από την πλευρά του ως εθνική ανάγκη να καταστραφεί το πιο δυναμικό και παραγωγικό μοντέλο της κοινωνίας με την υπερφορολόγηση που δεν έφερε κανένα αποτέλεσμα για την οικονομία. Γι’ αυτό και στις κάλπες θα κριθεί αν θέλουμε την πρόοδο ή να επιστρέψουμε στο καταστροφικό 2015.

Ακολούθησε το eleftherostypos.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις 

Ειδήσεις σήμερα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, ανά πάσα στιγμή στο EleftherosTypos.gr

Ακολουθήστε το EleftherosTypos.gr σε InstagramFacebook και Twitter

Προτεινόμενα για εσάς

Γερμανία: Κοντά στην εύρεση κοινής διαπραγματευτικής βάσης οι εκπρόσωποι του «φαναριού»

Μαρίνα Μπενέκου

Αιθιοπία: Μάχη μεταξύ των δυνάμεων του Τιγκράι και της κυβέρνησης σε πολλά μέτωπα

Μαρίνα Μπενέκου

Γερμανία: Νέες διερευνητικές για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Μαρίνα Μπενέκου

Ταλιμπάν: Οι ΗΠΑ θα παράσχουν ανθρωπιστική βοήθεια στο Αφγανιστάν

Μαρίνα Μπενέκου

Κυβέρνηση: Ετοιμη να στηρίξει ξανά επιχειρήσεις και νοικοκυριά απέναντι στην ακρίβεια

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Ενισχυμένη η κυβέρνηση από την ιστορική συμφωνία Ελλάδας-Γαλλίας

Ελεύθερος Τύπος Newsroom

Προσκεκλημένοι οι Ταλιμπάν στην Μόσχα- Θα μιλήσουν για «το μέλλον του Αφγανιστάν»

Μαρίνα Μπενέκου

Γερμανία: Άρχισαν οι διερευνητικές επαφές μεταξύ SPD, Πρασίνων και FDP

Μαρίνα Μπενέκου

Γερμανία: Τριμερείς συνομιλίες SPD, Πρασίνων και FDP

Μαρίνα Μπενέκου